BİSİKLETÇİLER KIYASIYA PEDAL ÇEVİRDİ

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 2. Gençler Dağ Bisikleti Yarışması hafta sonu gerçekleşti. 4 kategoride yapılan yarışlar kıyasıya mücadelelere sahne oldu

SPOR 23.05.2016 20:13:33 0
BİSİKLETÇİLER KIYASIYA PEDAL ÇEVİRDİ

Bu yıl ikincisi yapılan Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 2. Gençler Dağ Bisikleti Yarışması Kültürpark ve çevresinde belirlenen parkurda yapıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün yoğun programı nedeniyle katılamadığı yarışmalar Büyükçekmece Bisiklet Kulübü ve Salcano Bisiklet`in katkılarıyla gerçekleşirken, yarışmalar kapsamında ayrıca "Engelsiz Pedal Büyükçekmece Rotary Şenliği" yapıldı.

Yarışmalar nefesleri kesti

Kültürpark, Kemal Sunal Anfi Tiyatro, tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Sevgi Yolu üzerindeki parkurda 2 tur üzerinden gerçekleşen yarışların ilk ayağında genç ve yıldız bayanlar bisiklet yarışları yapıldı. Erkekler kategorisinde ise genç ve yıldız erkekler yarışı aynı parkur üzerinde 4 tur olarak gerçekleşti. Soğuk ve rüzgarlı havaya karşı kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışmaların sonucunda birinci olan sporculara Salcano tarafından birer yarış bisikleti hediye edildi.

Engelliler bisiklete bindi

Görme engellilerin ilk defa bisiklete bindiği Engelsiz Pedal Şenliği`nde görme engellilerin yanısıra Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyeleri de bisiklete bindi. Yarışmaların sonunda derece alan sporculara madalya ve hediyeleri Büyükçekmece Belediye Başkan yardımcıları Nuraydın Sak ve Maksude Sak, Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel ve Zabıta Müdürü İbrahim Kaya tarafından verildi. Madalya töreninin ardından yapılan kura çekimi ile yarışmalara katılan bir sporcuya bisiklet hediye edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Maksude Sak`ın çektiği kura ile Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyesi Yusuf Akgün bisiklet kazanan şanslı isim oldu.