YUNUS EMRE BEYLİKDÜZÜ`NDE ŞİİRLERİYLE ANILDI

05.05.2016 Tasavvuf ve Halk Şairi Yunus Emre, Beylikdüzü'nde şiirleriyle anıldı

KÜLTÜR-SANAT 5.05.2016 18:03:23 0
YUNUS EMRE BEYLİKDÜZÜ`NDE ŞİİRLERİYLE ANILDI

Beylikdüzü Belediyesi Diksiyon ve Etkili İletişim Kursu’nda TRT Spikeri Ayla Demirtaş’tan eğitim alan kursiyerler, “Şiirlerle ve İlahilerleYunus Emre”konserinde ünlü düşünürün eserlerini seslendirdi.

Beylikdüzü’ndeki kursiyerler yeteneklerini Yunus Emre şiirlerini seslendirerek gösterdi. Allah sevgisini, aşk ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini, İslam Tasavvufu’nu şiirleriyle herkese anlatan Yunus Emre, Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan “Diksiyon ve Etkili İletişim Kursu”nda başarılı bir eğitim alan kursiyerlerin sesinden dinlendi. TRT Spikeri Ayla Demirtaş’tan eğitim alan kursiyerler, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzgün diksiyonları ve etkili şiir okuma biçimleriyle “Şiirlerle ve İlahilerle Yunus Emre” konserinde herkese keyifli bir gece yaşattı.

Yunus Emre Sahnede Canlandırıldı

Demirtaş yönetiminde, etkileyici tonlamalarla şiirleri okuyan, ilahileri söyleyen kursiyerler, “Dostun evi, gönüllerdir” diyerek, Yunus gibi gönüller yapmak için sahnedeydi. Dinleyicilere Yunus Emre’nin Taştın Yine Deli Gönül, Elhamdülillah, İlim İlim Bilmektir, Bir Kez Gönül Yıktın İse gibi ünlü şiirleri ile Dertli Dolap, Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Sol Cennetin Irmakları, Sordum Sarı Çiçeğe, Bülbül, Bilirim Seni Yalan Dünyasında, Dağlar ile Taşlar ile, Canlar Canını Buldum, Severim Ben Seni Candan İçeri, Bana Seni Gerek Seni ilahilerinden secmeler sunuldu. Gecenin finalinde seslendirilen ilahide sahnede canlandırılan “Yunus Emre” herkesin beğenisini kazandı. Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ve CHP İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer duygu yüklü gecenin sonunda kursiyerlere ve Eğitmen Demirtaş’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.