Beylikdüzü`nde Yeni Bir Dernek Kuruldu

Yeni kurulan Beylikdüzü Sakinleri Derneği`nin Başkanı Kansu Erdan dernekle ilgili bir bildiri yayınladı

BEYLİKDÜZÜ 28.08.2018 16:16:09 0
Beylikdüzü`nde Yeni Bir Dernek Kuruldu

Beylikdüzü Sakinleri Derneği'nin (BEYSAD) Başkanı Kansu Erdan yeni kurulan dernekle ilgili bir bildiri yayınladı.

 

Yayınlanan bildiride Dernek olarak Beylikdüzü’nde pek çok alanda faaliyet göstereceklerini belirten Başkan Kansu Erdan yeni kurulan Beylikdüzü Sakinleri Derneği'nin amacının Beylikdüzü'nün örnek bir ilçe oluşumuna katkı sağlamak olduğunu da ifade etti.  

 

Kansu Erdan’ın Başkanı olduğu Beylikdüzü Sakinleri Derneği'nin daha şimdiden pek çok kişinin ilgisini çektiğini belirten Erdan “Bölüne bölüne “hiç”leşmek yerine birlik beraberlik içerisinde daha güçlü ve daha mutlu yaşamak için Beylikdüzü Sakinleri Derneği’ni  kurduk.” dedi.

 

Uzun zamandır alt yapı çalışmaları yapan Beylikdüzü Sakinleri Derneği kurucu Başkanı Kansu Erdan ve üyeleri  Beylikdüzü Sakinlerinin, sorunlarını tespit edip, sürdürülebilir çözüm önerileriyle daha iyi standartlarda yaşamlarını sağlamalarına katkıda bulunmak amacı ile derneklerini faaliyete geçirdiler.

Derneğin yayımlanan kamuoyu bildirisinde özellikle birlik ve beraberlik unsuruna dikkat çekildi. Çalışmalarına dernek kurulmadan önce başladıklarını belirten Başkan Erdan, derneğin kuruluş aşamasında yaklaşık 500 kişi ile görüştüklerini, fikir alışverişleri sonrasında faaliyete geçtiklerini söyledi.

Pek çok komisyondan oluşan derneğin, ilçede ses getirecek projelere imza atması bekleniyor.

Derneğin Kamuoyu bildirisi ise şöyle;

“Değerli Beylikdüzü Sakinleri,

Dünya bir karmaşa içine sürüklenirken ülkemiz de ne yazık ki bu konuda nasibini alıyor. Ahlaki değerlerin çöküşünü her gün yeni bir olayla üzülerek izliyoruz.  Gelecek kaygılarımız gün be gün artarken, sanki elimizden hiçbir şey gelmeyecekmiş gibi çıkmaza sürüklendiğimizi hissediyoruz.

Bütün bu karmaşada bazı kişi ve kurumların güç yarışı içerisinde olması ve bizi adeta unutması nedeniyle daha da kayboluyoruz, kahroluyoruz.

Hep şikayet eden tarafta olmak, farklı görüşlere tahammülümüzü yitirmek, toplumsal olaylara karşı duyarsız kalmak, haklarımız konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olamamak, kızgınlık, tükenmişlik…

Mahalle kültürünü yitirdiğimiz bu çağda yardımlaşma duygusunu, iyi günde, kötü günde bir araya gelmelerimizi, sorunların imece usulüyle çözülebildiğini, mutluluklarımızın birlikteyken katlanarak arttığını unuttuk.

 

 

YENİDEN HATIRLAMALI ve HAREKETE GEÇMELİYİZ

Bizler Beylikdüzü Sakinleri olarak, kendi yaşadığımız yere sahip çıkmalıyız. Doğasından, hayvanına, insanından, ekonomisine; yaşam döngüsünün içerisinde ihtiyaç duyulanların ve yapmamız gerekenlerin farkında olarak ve değer verdiklerimize sahip çıkarak yaşadığımız yeri elbette güzelleştirebiliriz.

Aynı havayı soluyoruz biz; derdimiz de bir, sevincimiz de…

Değerlerimize, ilkelerimize sahip çıkmaya, farklı görüşlere saygı duymaya, birlik içerisinde hareket etmeye duyulan özlemle biz bir yola çıktık.

Bölüne bölüne “hiç”leşmek yerine birlik beraberlik içerisinde daha güçlü ve daha mutlu yaşamak için Beylikdüzü Sakinleri Derneği’ni  kurduk.

Beylikdüzü’nde yaşayan her canlının üstün tutulduğu bir anlayışla, sürdürülebilir projeler üreterek, ilçe tanıtımına ve ilçe halkına makro düzeyde fayda sağlamak, herkes için daha yaşanılabilir; bilinçli, duyarlı, ve örnek bir ilçe inşa etmek adına çıktığımız bu yolda; hep birlikte yürümek bizleri onurlandıracaktır.

Saygılarımızla

Beylikdüzü Sakinleri Derneği