Beylikdüzü`nde Üç Yeni Meydan Yapılacak

Beylikdüzü Belediyesi?nin, şehircilik ve kentsel tasarım alanında Türkiye?nin önde gelen üniversiteleriyle birlikte hazırladığı Üç Köy, Üç Meydan projesinde, alan düzenlemelerine başlandı.

BEYLİKDÜZÜ 25.10.2017 12:12:31 0
Beylikdüzü`nde Üç Yeni Meydan Yapılacak

Projeyle birlikte Gürpınar, Yakuplu ve Kavaklı’nın birleşiminden oluşan Beylikdüzü’nün geleneksel dokusuyla modern yapısı bütünleştirilmiş olacak. 2015 yılında Beylikdüzü Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile imzalanan protokolle; İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden akademisyenler Beylikdüzü'nde yoğun bir saha araştırması yaparak, "3 Köy, 3 Meydan" isimli projeyi geliştirdi.

 

İlçenin geleceğini şekillendiren bu proje için oluşan fikir atölyesinde akademisyenlerle birlikte üç üniversitenin bölge planlama ve mimarlık öğrencileri fikirlerini birleştirdiler.

 

Gürpınar’da Çalışmalar Hızlandı

 

Proje kapsamında Kavaklı, Gürpınar ve Yakuplu Mahalleleri’nin kırdan kente dönüşüm süreci çok boyutlu ele alınarak, meydanların düzenlenmesine dair tasarılar planlandı ve bu doğrultuda kentsel tasarım ve yenileme çalışmalarına başlandı. İlk olarak Gürpınar bölgesinde yer altı otoparkı ve meydan projesi hazırlanırken Türk Telekom’a ait atıl durumdaki tesis kaldırıldı ve meydanda bulunan trafonun başka bir bölgeye taşınmasına karar verildi. Bölgedeki karakolun taşınması için de meclis kararı çıktı ve Emniyet Müdürlüğü ile Gürpınar Karakolu’nun yeni hizmet binasına taşınmasıyla ilgili protokol imzalanacak.

 

Projenin diğer bir ayağı olan Yakuplu’da ise uygulama çalışmaları başlamış olan kültür merkeziyle birlikte yeni meydan da oluşmuş olacak. Kavaklı’da da yapılacak olan peyzaj ve yol düzenlemeleriyle meydan oluşturulacak ve Kavaklı Hasan Doğan Stadı iyileştirilecek.