Beylikdüzü` nde Satranç Turnuvası Başladı

19 Mayıs Atatürk?ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Beylikdüzü Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Beylikdüzü İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen online satranç turnuvasında dereceye giren sporcular belirlendi

18.05.2020 18:09:05 0
Beylikdüzü` nde Satranç Turnuvası Başladı

Koronavirüs Pandemisi sebebiyle www.chess.com sitesi üzerinden gerçekleşen ve Beylikdüzü Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan turnuvada dereceye giren sporcular Beylikdüzü Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Büyük ilgi gören turnuvanın canlı yayınına konuk olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Satranç müthiş bir strateji oyunu. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemlerinde de aslında strateji kurmanın ne kadar kıymetli olduğunu gördük.” şeklinde konuştu.

 

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Beylikdüzü İl Temsilciliği işbirliğiyle online satranç turnuvası düzenledi. Koronavirüs Pandemisi sebebiyle online gerçekleşen turnuvaya TSF lisansına sahip sporcular katıldı. www.chess.com sitesinde düzenlenen turnuvada dereceye girenler ise Beylikdüzü Belediyesi tarafından para ödülü ve çeşitli kategorilerde kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Katılımcıların içerisinde dünya ve Avrupa dereceli sporcuların da bulunduğu turnuva büyük ilgi gördü. 

 

TSF Lisansına Sahip Sporcular Yarıştı

 

TSF lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvanın Moderatörlüğünü TSF Silivri İlçe Temsilciliğinden Talha Emre Akıncıoğlu, Analizciliğini ise satrançseverlerin yakından tanıdığı satranç sporcusu Tunahan Makaracı yaptı. Turnuvanın canlı yayınına Beylikdüzü Belediye TV stüdyosundan konuk olan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Satranç müthiş bir strateji oyunu. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemlerinde de aslında strateji kurmanın ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Bize bu evde kaldığımız süreçler birçok öğretiyi de beraberinde getirdi.” şeklinde konuştu. Katılan tüm sporculara teşekkür ederek iyi bir turnuva yaşanmasını temenni eden Başkan Mehmet Murat Çalık; “Biz her zaman üretimden yana bir belediye olmaya gayret ediyoruz. Bu süreçler de bizi geliştiriyor bir taraftan. Bu tür işbirlikleri bize avantajlar sağlıyor. Gönül isterdi ki farklı mekânlarda ve alanlarda hep birlikte olalım ama maalesef bu dönem evde kalma dönemi. Evde kalarak fikir üretme dönemi.” ifadelerini kullandı.  

 

“Bu Dönemde Siyaseti Dayanışma Askısına Astık”

 

Yoğun katılım ve ilginin gösterildiği turnuvanın canlı yayınında Beylikdüzü Belediyesi’nin pandemi sürecinde gerçekleştirdiği çalışmaları da izleyicilerle paylaşan Başkan Çalık, “Biz bu dönemde siyaseti dayanışma askısına astık ve her zaman olduğu gibi herkese eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürdük.” dedi. 

 

Kazanan İsimlere Hediyeleri, Beylikdüzü Belediyesi’nce Ulaştırılacak

 

Genel Sıralama ve Beylikdüzü’nde İkamet Edenler Sıralaması’nda yapılan ve iki buçuk saat süren satranç turnuvası, çekişmeli ve keyifli anlar yaşandı. Turnuvanın sonunda, Genel Sıralamada; Yusup Atabayev birinci olurken, Serhan Berat Özdemir ikinci, Mert Yılmazyerli üçüncü, Murat Kaya dördüncü, Umut Erdem Gündüz beşinci oldu. Turnuvada, En Başarılı Kadın Sporcu ünvanını ise Çisel Anaçoğlu elde etti. Turnuvanın Beylikdüzü’nde İkamet Edenler Sıralaması’nda birinciliği Kutay Karataş elde ederken Kerem Tuna Yılmaz ikinci, Giray Kağan Gülmez üçüncü, Ahmet Utku Üzümcü dördüncü, Yağız Erdem beşincilik derecesini kazandı. Beylikdüzü İkametli En Başarılı Kadın Sporcu ünvanı ise Sümeyye Gülçeken’in oldu. Turnuvanın kazananlarına hediyeleri Beylikdüzü Belediyesi tarafından ulaştırılacak.