Beylikdüzü`nde Sahaf Festivali Başladı

BEYLİKDÜZÜ 31.08.2018 18:32:11 0
Beylikdüzü`nde Sahaf Festivali Başladı

5. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Sahaf Festivali, Listeli Kitap Mezatı ile başladı. Sahaf Festivali’nin ilk gününde, Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda yapılan Listeli Kitap Mezatı’nda heyecan dolu anlar yaşayan kitapseverler, Türk Edebiyatı’nın sevilen yazarlarının ilk basım kitaplarına sahip olmanın mutluluğunu yaşadı. Kitap Mezatı’nın ardından, Ümit Nar moderatörlüğünde yapılan Sahaf Söyleşileri’nin ilk konukları Cüneyt Özdemir, Ozan Sağsöz ve Ceren Sungur oldu. Söyleşide konuklar ‘Yeni Medya, Eski Edebiyat’ hakkındaki görüşlerini kitapseverlerle paylaştı.

 

Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen 2. Beylikdüzü Sahaf Festivali, Listeli Kitap Mezatı ile kapılarını İstanbullu kitapseverlere açtı. Sahaf Festivali kapsamında, kitap mezatlarında, birbirinden değerli kitaplar okurla buluşurken Sahaf Söyleşileri’nde de edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri kitapseverlerle buluşacak. ‘Çocuk Oyuncakları Sergisi, Lilliput Kitaplar Sergisi, Avrupa’dan ve Türkiye’den Örneklerle Kitap Ayraçları Sergisi’ gibi birbirinden güzel sergilerin de yer aldığı Sahaf Festivali’nde, hafta sonu da çocuklara özel Çocuk Mezatı etkinliği düzenlenecek. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan 33 sahaf ve 3 plakçıyı bir araya getiren Beylikdüzü 2. Sahaf Festivali, 9 Eylül’e kadar, 12:00-23:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Sahaf Söyleşileri, Ünlü Yazarları Okurlarla Buluşturacak

 

Sahaf Festivali kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri, Ümit Nar’ın moderatörlüğünde, 31 Ağustos - 9 Eylül tarihlerinde, 17.00 - 18.30 saatleri arasında yapılacak. Mehmet Ö. Alkan, Ahmet Mümtaz Taylan, Hakan Günday, Emin Nedret İşli, Olgay Söyler, Osmantan Erkır, Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Murat Meriç, Galip Dursun, Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy ve Lütfi Seymen gibi isimlerin konuk olacağı Sahaf Söyleşileri’nde; ‘Tarih, Barış ve Türkiye’de Sol, Edebiyat ve Sinema, Semavi Eyice ve Kütüphanesi, Anadolu İnanç Tarihinde Destan Geleneği, Bir Koleksiyonerlik Hikayesi, Türkiye’de Polisiye Roman, Müzikli Türkiye Tarihi, Vampirler, Kadıköy Sahaflığı ve Sahaf Argosu’ başlıkları altında keyifli sohbetler gerçekleştirilecek.  

 

Sahaf Festivali’nde Heyecan ve Keyif Bir Arada

 

Kitaba aşık İstanbullular’ı ikinci kez bir araya getiren Beylikdüzü Sahaf Festivali, İstanbullu kitapseverler için yine çok heyecanlı ve keyifli dakikalara sahne olacak. Uygun fiyatlara kitap alıp kütüphanesini zenginleştirmek isteyen kitapseverler, festival süresince her gün, 16:00-17:00 ve 20.30-21.30 saatleri arasında düzenlenecek kitap mezatlarında; Nazım Hikmet Ran’ın  ‘Orhan Selim’ mahlasıyla yazdığı “İt Ürür Kervan Yürür” adlı kitabının ilk baskısından, ‘Halikarnas Balıkçısı’ olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın “Mavi Sürgün” adlı kitabına uzanan geniş bir yelpazede pek çok nadide esere, açık arttırma usulüyle sahip olma şansına kavuşacaklar.

 

İmamoğlu: “Kitap Okumak En Büyük Zenginlik”

 

2. Beylikdüzü Sahaf Festivali’nde birbirinden değerli kitap, dergi, plak, harita, eski belge ve Osmanlıca kitapların koleksiyonerlerin ve kitapseverlerin beğenisine sunulacağını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kitap okumanın en büyük zenginlik olduğuna yürekten inanıyor; düzenlediğimiz Sahaf Festivali etkinliği ile kitapsever İstanbullular’ı ikinci kez Beylikdüzü’nde bir araya getiriyoruz.” dedi. Kitapseverler için listeli ve listesiz kitap mezatları, çocuk mezadı ve birbirinden güzel sergilerlerin bir arada olduğu dolu dolu bir program hazırladıklarını belirten Başkan İmamoğlu, tüm kitapseverleri Beylikdüzü’ne davet etti.