BEYLİKDÜZÜ' NDE ÖĞRENCİLER ÇEVRE İÇİN YARIŞACAK

Gelecek nesillere daha iyi bir çevre mirası bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü; kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik beş ayrı kategoride ödüllü yarışmalar düzenliyor.

BEYLİKDÜZÜ 9.04.2019 12:18:00 0
BEYLİKDÜZÜ

Beylikdüzü için geleneksel hale gelen ve çevre değerlerinin esas alındığı yarışmaya son başvuru tarihi 17 Mayıs olurken, seçici kurul değerlendirmesi ise 20-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışma sonuçları 28 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Beylikdüzü Belediyesi internet sitesi www.beylikduzu.istanbul aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede öğrenim gören öğrencilerin dikkatlerini yaşadıkları ilçenin doğal değerlerine ve çevresel faktörlerine çekmek amacıyla; Pastel Boya, Resim, Afiş, Fotoğraf ve Mektup yarışması düzenliyor. Beylikdüzü sınırları içerisinde yer alan; kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenecek yarışmaya her öğrenci yalnız bir eser ve bir kategoride katılabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 17 Mayıs olurken, seçici kurul değerlendirmesi ise 20-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışma sonuçları 28 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Beylikdüzü Belediyesi internet sitesi www.beylikduzu.istanbul aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak.

 

Yarışma 5 Ayrı Kategoride Düzenlenecek

Beş ayrı kategoride düzenlenecek yarışmanın konuları ise; Resim Yarışması için “Öğrencilerin Gözünden Çevre”, Afiş  Yarışması için “Çevre   Sorunları”    (Küresel İklim Değişikliği,    Erozyon,    Ozon Tabakasının İncelmesi, Kimyasal Atıklar, Deniz Kirliliği, Çarpık Şehirleşme vb.),  Fotoğraf Yarışması için “Beylikdüzü'nde Çevre”, Mektup Yarışması için “Daha Temiz Bir Beylikdüzü İçin Belediye Başkanımızdan Beklentilerimiz” ve Pastel Boya Yarışması için “Çocukların Gözüyle Çevre” olarak belirlendi. Yarışma sonucunda dereceye giren tüm öğrencilere plaket takdiminin yanı sıra; birinciye tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet ve üçüncüye ise zeka oyunu hediye edilecek.

 

Eserlerin Son Teslim Tarihi; 17 Mayıs 2019

Yeteneğine güvenen ve yarışmaya katılmak isteyen adaylar, 17 Mayıs 2019 Cuma günü saat 16.00’ya kadar Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne eserleri elden teslim edebilirler. Ya da öğrenci, velisi, sınıf öğretmeni veya görsel sanatlar öğretmeni tarafından www.beylikduzu.istanbul adresindeki veya okul müdürlüklerine gönderilen 'Yarışmacı Bilgi Formu'nu doldurmaları yeterli olacaktır. Yarışmaya başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler; www.beylikduzu.istanbul adresinden ya da Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü’ne 444 09 39 NO’lu telefondan ulaşabilirler.