Beylikdüzü`nde İyilik Askıya Asılıyor

BEYLİKDÜZÜ 14.12.2017 09:40:43 0
Beylikdüzü`nde İyilik Askıya Asılıyor

Tüm sosyal sorumluluk projelerine “Alan el veren eli görmesin” diyerek bu şekilde yön veren Beylikdüzü Belediyesi, “Askıda Ekmek” projesini ilçede hayata geçirdi ve yaygınlaştırdı. Vatandaşlar, fırınlarda istenilen sayıda ekmeğin ücreti ödeyerek ihtiyaç sahiplerine destekte bulunmuş oluyor ve yerleştirilen panolarda da askıda ekmeklerin sayısı görülüyor.

 

Dayanışmanın en güzel örneklerinden biri daha Beylikdüzü’nde başladı. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, eski tarihlerde mahallelerde yaşatılan “Askıda Ekmek” uygulamasını ilçede 25 fırında hayata geçirdi. Fırınlara asılan panolarda ekmek alan vatandaşların ihtiyaç sahipleri için de kaç adet istiyorsa ücretini ödeyerek askıya bıraktığı ekmeklerin sayısı görünüyor.

 

İhtiyaç sahibi vatandaşlar da alan elin veren eli görmediği bu yardımlaşma şekliyle içleri daha rahat olarak hareket edebiliyor ve gereksinimlerini karşılayabiliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba, gerçekleştirdikleri proje hakkında, “Askıya ekmek bırakmak küçük bir adım, paylaşmayı paylaşarak çoğaltmayı hayal edin, kimse evinde aç uyumasın “Askıda Ekmek” bir yardımlaşma çağrısı ve ilanıdır.” dedi. Askıda ekmek en kısa sürede ilçedeki tüm fırınlarda hayata geçirilmiş olacak.