Beylikdüzü`nde Engelliler Bankamatiklerde Sıkıntı Yaşamayacak

Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı`nda ilçe sınırları içerisinde dağınık şekilde yer alan ATM`lerin Belediye tarafından belirlenen alanlara kurulması ve engelli vatandaşlara özel ATM kullanımının sağlanmasına ilişkin gündem maddesi oy çokl

ARŞİV 6.07.2015 23:42:29 0
Beylikdüzü`nde Engelliler Bankamatiklerde Sıkıntı Yaşamayacak

Bu maddeye göre engelli vatandaşlar, herhangi bir engele takılmadan banka işlemlerini ATMlerden kolaylıkla yapabilecek.Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda Beylikdüzü Belediye 1. Başkan Vekili Ömer Şatır Başkanlığında yapıldı. 

Başkan Vekili Şatır, gündem maddelerine geçmeden önce herkesin Kadir Gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutlama fırsatı buldu.Mecliste AK Parti Meclis Üyeleri, 11 yazılı 1 sözlü önerge sundu. 2, 3,4, 5, 6 ve 9. Önergeler oy birliği ile kabul edilirken; 1,7,8 ve 10. Önergeler oy çokluğu ile red gördü. Sunulan bir sözlü önerge ise oy birliği ile gündeme alındı.Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen meclis toplantısında 1,3, 5, 8, 11, 15. Gündem Maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi ve oy çokluğu ile meclisten geçti. 2,4, 6, 7, 9, 10, 12, 13 ve14. Maddeler oy birliği ile meclisten geçti ve ilgili müdürlüklere havale edildi. Çeşitli komisyonlardan gelen 16, 17, 18,19 ve 20. Maddeler oy birliği ile komisyondan geldiği şekli ile meclisten geçti. 

Engelli Vatandaşlara Yönelik ATM İmkanı

Beylikdüzü Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nden gelen gündemin 8. Maddesine göre ilçe sınırları içerisinde dağınık ve sistemsiz bir şekilde bulunan ATM bankamatiklerin Belediye tarafından belirlenen alanlara kurulması ve 10 yıl süre ile belediye tarafından kiralanmasına ilişkin konu görüşüldü, madde oy çokluğu ile meclis tarafından kabul edildi. Yapılacak bu düzenleme ile vatandaşlar, daha muntazam bir biçimde ATMlerden hizmet alabilecek ve ATM alanları belirli bir disiplin içinde sunulacak. Bu çalışma sayesinde bazı caddelerde bulunan ATMlerin trafiğe olan olumsuz etkisi de bertaraf edilecek.Ayrıca ATMlerin bulunduğu alanlarda kentsel düzenlemeler ve kent mobilyaları ile estetik yakalanmış olacak. Konunun en önemli yanını ise engelli vatandaşların herhangi bir zorluk çekmeden bankamatiklerden işlemlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlayacak teknik donanımın sağlanacak olması oluşturuyor. Engellilere yönelik ATM düzenlemelerinde bankalardan ATM`yi engellilere uygun hale getirmesi istenecek, Belediye de ATM`ye olan ulaşımı, zemini uygun hale getirecek.