Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Toplandı

Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclisi ilk oturumda tamamlandı.

BEYLİKDÜZÜ 6.11.2017 13:05:09 0
Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Toplandı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nazife Figen Karahan tarafından 2017-2019 yılları için Eylem Planı oluşturulması ile ilgili raporun sunulduğu mecliste, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kadınların kent içindeki konumunun sağlıklı hale getirilmesi ve her alanda fırsat eşitliği sağlanması adına belediyelerin işbirliği içinde olmalarına dikkat çekti.

 

İmamoğlu, “Cinsiyet eşitliğine dikkat edilmeli ve doğru temsil sağlanmalı. Sağlıklı nesiller için bu şart.” dedi.  Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında açılan mecliste, İmamoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mevlid Kandili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. Yıldönümü ile ilgili temennilerini iletti.

 

Gündem Maddeleri’ne geçilmeden önce AK Parti Grubu 1. Sözlü önerge sundu ve oy birliği ile meclisten geçti. Meclise sunulan gündem maddelerinden 1-19 arası maddeler oy birliği ile kabul edilirken, 20. Madde oy çokluğu, 21. Madde de oy birliği ile geçti. 22. Madde ile ilgili meclise bilgi verildi. Komisyon raporlarından 23. Madde oy çokluğu ile 24. Madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündeme 25. Madde olarak giren önerge ise oy birliği ile geçti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışmaları Aktarıldı

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Nazife Figen Karahan’ın mecliste sunduğu 2017-2019 Eylem Planı verimli bir çalışma olarak dikkat çekti. İlk eylem planının 2015-2017 yılları arası oluşturulduğu çalışmada kadınların ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için İş’te Destek Projesi başladı, her mahalleye kreş projesinin ilk adımı atıldı, Kent Konseyi’ne ve muhtarlara yönelik toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme eğitimleri verildi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü altında Toplumsal Eşitlik Birimi kuruldu ve hizmette eşitlik raporu oluşturuldu.

 

Eğitime Öncelik…

 

İlk sürecin Meclis Üyesi Karahan tarafından aktarılmasının ardından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili ve Meclis Üyesi M. Deniz Çakıroğlu da 2017-2019 yılları Eylem Planı’na dönük gerçekleşecek çalışmaları ortaya koydu. Plan dahilinde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri kapsamında, kadının insan hakları eğitimi, kadınların karar verme mekanizmaları noktasında haklarını öğrenmeleri açısından düzenlenecek eğitimler, ilk iş babalık eğitimleri, vatandaşlara eğitim ve rehberlik hizmeti sunmak yer alıyor. Ayrıca Kadın Dayanışma Merkezi’nin de açılması planlanıyor.

 

Dezavantajlı Gruplara ve Mültecilere Yönelik Projeler…

 

Dezavantajlı grupların sosyal hayata katılımlarının arttırılması çalışmaları kapsamında ise park ve yeşil alan denetimleri, erişebilirliğin sağlanması, kaldırım sokak ve cadde denetimleri, bina denetimleri, 10 mahallede kreş yapılması, engelli rehabilitasyon merkezinin açılması bulunuyor. Ayrıca toplumsal eşitliğin kurumsal düzeyde sağlanması, toplumsal eşitliğin Beylikdüzü Belediyesi’nin kurumsal belgelerine dahil edilmesi, kadınların sağlık ve sosyal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması ve göç ederek bölgeye yerleşen mülteci kadınların sosyal hayata entegrasyonları da önemli amaçlar arasında sıralanıyor.