Beylikdüzü Belediyesi Çalışmalarını İsveç`te Tanıttı

BEYLİKDÜZÜ 5.01.2018 12:39:41 0
Beylikdüzü Belediyesi Çalışmalarını İsveç`te Tanıttı

Beylikdüzü Belediyesi, İsveç Araştırma Enstitüsü’nde "Belediyeler ve Çocuk Hakları Bağlamında İsveç Ve Türkiye Deneyimi" isimli yuvarlak masa toplantısına katıldı.

 

Çalıştaya katılan Kültür İşleri Müdürlüğü Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar, “Tematik Yaratıcı Okuma Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “Çocuk Hakları Yaratıcı Okuma Atölyeleri” konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Çocuklarla yapılan çeşitli ve eğitici programlardan “Tematik Yaratıcı Okuma Etkinlikleri”, İsveç Araştırma Enstitüsü’nde "Belediyeler ve Çocuk Hakları Bağlamında İsveç ve Türkiye Deneyimi" isimli bir yuvarlak masa toplantısında tanıtıldı.

 

Birçok farklı il ve ilçe belediyesinden temsilcilerin katıldığı çalıştayda, Beylikdüzü Belediyesi adına Kültür İşleri Müdürlüğü Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar hazır bulundu.

 

Belediye Yayını Hakkın Var Çocuğum Tanıtıldı

 

Çuhadar, her ay farklı bir temayla gerçekleşen okuma etkinliklerinde son olarak Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ile kurumsal işbirliği çerçevesinde Çocuk Hakları konusunun ele alındığını belirtti. 10 yaş üstü çocukların gündelik yaşamları ile hakları arasında ilişki kurmaları, hakları hakkında bilgi ve farkındalık düzeylerini artırmanın amaçlandığı etkinliklerde öncelikle Beylikdüzü Belediyesi Kültür Yayınları’ndan “Hakkın Var Çocuğum” isimli kitap katılımcılara hediye ediliyor.

 

Toplantının sonunda, Türkiye ve İsveç arasında yapılabilecek işbirlikleri ile birlikte Türkiye'deki belediyelerde çocuklarla çalışmalar yapan kişilerin iletişim içinde olmasının önemi konuşuldu ve belediyelerin kendi sınırları içerisinde çocuk haklarını hayata geçirmelerine yönelik ihtiyaçları ve ihtiyaçların nasıl karşılanacağına ilişkin öneriler tartışıldı.