BELEDİYE PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Beylikdüzü Belediyesi?nce belediye personeline yönelik olarak düzenlenen ?Temel Afet Bilinci Eğitimi? konulu eğitim, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi?nde gerçekleştirildi.

BEYLİKDÜZÜ 15.11.2019 19:44:21 0
BELEDİYE PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Temel Afet Bilinci Eğitimi’ne katılan belediye personellerine, Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Eylem Planı’na göre, afet öncesinde alınacak önlemler ve sonrasında yapılacaklar anlatıldı. Belediye personelleri, eğitimi başından sonuna dek büyük bir dikkatle takip etti.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası bir afete hazır olmasını ve afet anı ile sonrasında hem kendilerine hem de çevrelerindeki vatandaşlara yardımcı olabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda yapıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi programının birinci oturumunda, ‘deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği ve Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası afet anı ve sonrasındaki görev ve sorumlulukları’ konularında personele bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar, kamu kurumlarının ve kamu kurumlarında çalışan amirler ile personellerin olası afet anında görevlerini eksiksiz yapmasının önemine de değindi. Eğitimin ikinci oturumunda ise Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu ‘özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimi, özel gereksinimli bireylerle iletişim’ konularında belediye personeline bilgilendirmede bulundu. Deprem ve olası afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek, tahliye işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlamak adına çok önemli bilgilerin aktarıldığı Temel Afet Bilinci Eğitimi, 14 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek. 

Acar: Afet Anında Nasıl Davranmamız Gerektiğini Öğrenmeliyiz

 

Temel Afet Bilinci Eğitimi’ndeki sunumunda, deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler aktaran Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar “Depremin ne zaman olacağı belli olmasa da biz, hazırlıklarımızı her an olacakmış gibi yapmalı ve olası bir deprem ve afet anında nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğrenmeliyiz. Deprem anında panik olarak asansör, merdiven ve pencerelere koşmak yerine ‘çök, kapan, tutun’pozisyonu alarak güvenli alanlarda sarsıntının geçmesini beklemek; sarsıntının ardından ise tahliye kurallarına uygun şekilde binanın boşaltılması gerekir.” dedi. Murat Acar, sunumunda, belediye personellerinin olası afet anındaki görev ve sorumlulukları hakkında da bilgilendirmede bulundu. 

 

Kuyumcu: Hazır Olmak İçin Tatbik Etmek Gerekir

 

Eğitim programındaki sunumunda ‘özel gereksinimli bireylerle nasıl doğru iletişim kurulur, özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimleri’ konularına değinen Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu “Deprem ve olası bir afete hazır olmak için doğru bilgi edinmek ve öğrenilen bilgiyi tatbik etmek gerekir. Daha önce uygulamadığınız bir şeyi, deprem anında da yapamazsınız.” diyerek öğrenilen bilgilerin tatbik edilmesinin önemine dikkat çekti.