Başkan Uzun Sporu Tüm Kesimlere Yaymayı Hedefliyoruz

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rokertmenleri Kulübü tarafından bu sene 7.ncisi düzenlenen geleneksel yıl sonu yemeğinde üyeler biraraya geldi.

ARŞİV 25.12.2012 00:42:53 0
Başkan Uzun Sporu Tüm Kesimlere Yaymayı Hedefliyoruz

Dünya Rokertmenleri Kulübü Başkanı Cem Karabay'ın ev sahipliğinde Beylikdüzü Bayece Restaurant`ta gerçekleşen yemeğe; Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yalçın, Efrahim Yeşil ve kulübün üyeleri katıldı.

Yediden yetmişe spor

Sağlıklı yaşam için yediden yetmişe herkesin spor yapması gerektiğini belirten Başkan Uzun, "Öncelikle bu kulübün Beylikdüzü'nde olmasından dolayı İftihar ediyoruz. Hepimizin hayatı boyunca birkaç spor branşıyla ilgilenmesi gerekiyor ve birilerinin de bu işe öncülük etmesi lazım. Beylikdüzü'nde içinde olimpik havuzu olan çok amaçlı bir spor kompleksinin çalışmaları sürüyor. Gürpınarda sörf kulübümüz ve Beylikdüzü'nde yüzme ve kayak merkezimizi hizmete açtık. Şu anda Beylikdüzü'nün kayakçıları Kars Sarıkamış'ta Beylikdüzü kimliğiyle yarışıyorlar. Ulusal düzeyde başarılı arkadaşlarımız var. Sporun değişik branşlarında gerçekleşen spor müsabakalarımızın yanında, ilçenin birçok noktasında yürüyüş yolları ve spor aletlerimizle sporu sevdiren, tüm kesimlere yaymayı hedefleyen bir anlayışı benimsiyoruz" dedi. Başkan Uzun'a plaket 2011 yılında Caddebostan Sahili'nde kurulan havuzda, su altında 192 saat 19 dakika 19 saniye kalma rekoruyla Dünya Şampiyonu olan Cem Karabay çalışmalarına verdiği destekten dolayı Başkan Uzun'a teşekkür plaketi takdim etti. Plaketten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Uzun, "Beylikdüzü Belediyesi olarak yediden yetmişe herkesin spor yapmasını sonuna kadar teşvik edeceğiz. Üzerimize düşen ne sorumluluk varsa, onu yerine getireceğiz" diye konuştu.

Belediye Su Altı Timi sertifikasını aldı

Programda, eğitimlerini tamamlayan dalgıç bilgi ve becerisine sahip olan Beylikdüzü Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (BEYAK) Su Altı Timi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF) onaylı 2 yıldız ile 3 yıldız brövelerini ve sertifikalarını Başkan Uzun, Kaymakam Demirkol ve Şampiyon Karabay'dan alarak göreve hazır hale geldi. Tim, denizde meydana gelen kazalarda ve olaylarda hayati tehlikeye maruz kalan şahıslara beklemeksizin müdahale edecek.