Başkan Akgün "İBB Bu Yanlıştan Dönsün"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, İBB ` nin TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi yakınına çöp transfer istasyonu kurulması yönünde vermiş olduğu karara tepki gösterdi

BÜYÜKÇEKMECE 21.11.2018 14:36:09 0
Başkan Akgün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi yakınına çöp transfer istasyonu yapılmak istenmesine tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Uluslararası Fuar Merkezi TÜYAP’ın önünde çöp transfer istasyonu olamaz. Bu yanlıştan dönülsün” çağrısı yaptı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan Başkan Akgün, Güzelce, Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz bölgelerinin 1/1000’lik planlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir onaylanmamasına da tepki gösterdi.

 

“Çöp istasyonu Büyükşehir’i de çok rahatsız edecektir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükşehir Belediyesi’nin, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi yakınına çöp istasyonu kurma girişimlerinin yanlış olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu. Başkan Akgün tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Değerli arkadaşlar bunun siyaseti olmaz. Uluslararası Fuar Merkezi TÜYAP’ın önünde çöp transfer istasyonu olamaz. Buraya her gün onlarca yüzlerce TIR girip çıkacaktır. Dikkatlerinizi buraya çekmek istiyorum. Buraya kurulacak çöp transfer merkezinin Büyükşehir’i de çok rahatsız edeceğini belirmek istiyorum.”

 

“Daha fazla beklemeyeceğiz”

Celaliye, Kamiloba, Güzelce ve Kumburgaz mahallelerine yönelik 1/1000’lik imar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçmesine karşın Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmamasının bölge halkını mağdur ettiğini ifade eden Başkan Akgün şöyle konuştu; “Bu meclis, 17 milyonun seçmiş olduğu ve halkın iradesini sırtında taşıyan meclistir. Bizler, oy birliğiyle bunları çıkarttıktan sonra halka uygulama noktasında yansıtılmıyorsa o zaman bu meclisin iradesine gerek var mı? Sayın başkan ve ilgililerden ricam; bu meclisin iradesiyle ortaya konulmuş planların onaylanıp, gönderilmesidir. Tabii ki biz fazla beklemeyeceğiz. Buradan çıkmış olan 1000’likleri üç ayda uygulamaya koyacağız ama gönül ister ki prosedür tam yürüsün. Çünkü burası Türkiye’nin ikinci büyük meclisidir.”

 

“Büyükşehir’in asfaltlanmasını şiddetle bekliyoruz”

Büyükçekmece Çakmaklı yolunun Büyükşehir’in ulaşım yollarından olan Hadımköy yolunu yüzde 20 kısalttığını ancak bu yolun bitirilememesi nedeniyle yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Hasan Akgün, “Büyükçekmece’ye ulaşımı 11 kilometreden 4.5 kilometreye indiriyor. 7 yıldır gündemde. Her gün kaza oluyor. Genelde öğrenciler bu yolu kullanıyor. Karaağaç, Muratçeşme ve Tepecik yolu 3 ana arterin Büyükşehir tarafından asfaltlanmasını şiddetle ve hararetle bekliyoruz. Ayrıca bizim Büyükçekmece’de mezarlık yerimiz var. Büyükçekmece halkının gömüsünün açılması şartıyla onları da Büyükşehir’e devretmeye hazırız” diye konuştu. 

 

“Yerine koy deseniz de koymayacağım”

Büyükçekmece ilçesinin girişindeki tapulu bir arazi üzerinde bulunan “Mutluluk Şehri Büyükçekmece Hoşgeldiniz” yazılı tabelanın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir gece yarısı operasyonuyla yıkılarak parçalanmasına da tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü; “10 tane arabayla gecenin 01.30’unda tabelayı bu hale getirmek, 17 milyonun iradesini taşıyan Büyükşehir Meclisi adına yani bizler adına doğru bir iş değildir. Bunun bir hata, yanlışlık olduğunu ve bir daha tekerrür etmeyeceğini bekliyorum ama tabelayı yerine koy deseniz de koymayacağımı belirtmek isterim.”