Başkan Akgün "Bizler Müfettişten Kaçmayız"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Albatros Restaurant?ta gerçekleşen kahvaltılı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKÇEKMECE 10.01.2018 13:57:34 0
Başkan Akgün

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminin sıradan bir fetö olayı olmadığının altını çizen Başkan Akgün, konuşmasında şu ifadelere yer verdi 

"Dünyada tek başına kalmış 80 milyonluk bir ülkeyiz. Dışarıdaki emperyalist güçler 15 temmuz darbe girişimiyle ülkemizi bölmek ve parçalamak istediler. Planın içteki ve dıştaki hain taşeronlarla ortaya konulmasına yönelik Sevr Anlaşmasının uygulanmasına yönelik bir plan ve onun harekatıydı. Bunların tamamı Cumhuriyet tarihinden bu yana batı emperyalizmin verdiği kararın uygulanmasıdır. Bu sıradan bir fetö olayı değildir. Fetö ve benzeri hainler ise bu planın birer parçalarıdır. Buradan çıkartmamız gereken ders şu;  bu ülkede toplumu kamplara böldüğümüz müddetçe, bu ülkede toplumsal barışı çözemediğimiz müddetçe, bu tehlikenin boyutu artar ve yükselir. Ben bu ülkede herkesle kucaklaşmak istiyorum. Yolda yürürken başka bir partinin bana hain gözle bakmasını istemiyorum. Bir televizyonun ve gazetenin sadece bir fikri halka diretmesini istemiyorum. Bu ülkeye içerden ve dışardan barış getirmek herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Emperyalist güçlere direnmek için Türkiye' de yaşayan halkın üzerindeki zulüm ve bölücülüğün ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum” 

 

"Bizler müfettişten kaçmayız" 

Başka partiden oldukları için Belediyeye kamyon kamyon müfettiş gönderildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Akgün bu konuda şunları söyledi;
“Bana kamyonlar dolusu müfettiş göndererek bir yere varamazsınız. Bizler müfettişten kaçmayız. Ben müfettişi tercih eden bir Belediye Başkanımıyım. Müfettiş öğreticidir. Ama şimdi müfettişlik öyle bir ayağa düştü ki memur gelen müfettişe sırtını dönüyor. Sadece bizden değil diye itibarsızlaştırmak için müfettişleri orda tutmak emin olun hiç biri bu ülkenin menfaatine değildir. Bu ülkeye zarar verir. Her yere müfettiş gitsin, bütün Belediyeler denetlensin ama sadece bir fikre hizmet ediyor diye başına çullanmayın.” 

 

"Eninde sonunda akıl ve demokrasi üstün gelir” 

Ak Partili belediye başkanlarının tedirgin olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Belediyeler birliği toplantısında bir kaç tane Ak Partili Belediye Başkanının yanına geldiğini oldukça endişeli olduklarını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Arkadaşlarımızın durumu benim için bir ibret tablosudur. Bu arkadaşlar "Başkanım sabah kalkıyorum belediyeyeye gitmek istiyorum ama ayaklarım geri geri gidiyor. Kendi partimin içindeki muhalifler dahil bugün alındı, şu gün kovulacağım bugün kovulacağım bu stresten nasıl kurtulurum?" diye benimle paylaşıyorlar. Ben de şunu ifade ediyorum; Siz ve biz halkın seçtiği kişiler olarak son dakikaya kadar halkın bize vermiş olduğu oyun sonuna kadar hakkını vereceğiz. Onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu günler de geçecek ve geride kalacak. Çünkü eninde sonunda akıl ve demokrasi üstün gelir” 

 

14 Şubat’ta konuşacağım

14 Şubat’ta Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil edeceğini söyleyen Başkan Akgün: bu konuda "Avrupa izleme komitesinde 14 Şubat’ta konuşacağım. Onlar benim önüme şu menüyü koyacak.

*2000 yılından beri her gün demokrasi savunuyorsun.

*Sizin elediye başkanlarınız kulaklarından tutulup sokağa atılıyor. Görevlerinden uzaklaştırıldılar.

Bunlarla ilgili nihai mahkeme karanını önümüze koymadığın müddetçe konuşamazsın. Ben ne diyeceğim? Hangi mahkeme kararlarını Avrupa Konseyi' nin önüne koyacağım?Demokrasinin zirve yaptığı o kürsülerde konuşma hakkım yok ve de olmamalıdır” dedi.