BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI SUAVİ KONSERİYLE BAŞLADI

BEYLİKDÜZÜ 31.08.2020 21:26:52 0
BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI SUAVİ KONSERİYLE BAŞLADI

Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 7.sini düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları Suavi konseriyle başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yıldönümünün Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve belediye protokolünün katıldığı sembolik kortej yürüyüşü ile kutlanırken yürüyüşte, Atatürk Anıtı’nın da açılışı yapıldı. 

ÇALIK: BARIŞIN VE SEVGİNİN TOHUMLARINI EKECEĞİZ

7. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ilk gününde Beylikdüzü halkına muhteşem bir gece yaşatan sanatçı Suavi’ye çiçek ve plaket takdim eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada “Şartlar ne olursa olsun; biz hep barışın, sevginin, dayanışmanın tohumlarını ekeceğiz.” dedi. 

7. Barış ve Sevgi Buluşmaları, Yaşam Vadisi 1.Etapta bulunan ‘6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’ndeki Suavi konseriyle başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yıldönümü, bu yıl, Covid-19 pandemisi nedeniyle sembolik kortej yürüyüşü ile kutlandı. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen yürüyüşe; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve belediye protokolü katıldı. Kortej yürüyüşünde Atatürk Bulvarı’na kazandırılan Atatürk Anıtı’nın açılışı da yapıldı. Sembolik kortej yürüyüşü, 5 Eylül Cumartesi gününe dek Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın gerçekleşeceği Yaşam Vadisi 1.Etaptaki ‘6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın başlamasının coşkusunu bir arada yaşayan Beylikdüzü halkı, ünlü sanatçı Suavi’nin seslendirdiği şarkılara hep birlikte eşlik etti.   

Başkan Çalık, Barışı ve Sevgiyi Çoğaltmaya Davet Etti

Etkinlik alanında yaptığı konuşmada, herkesi barışı ve sevgiyi çoğaltmaya davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “Birlik olunca tüm zorlukların üstesinden gelme gücüne sahibiz. Şartlar ne olursa olsun; biz hep barışın, sevginin, dayanışmanın tohumlarını ekeceğiz; Beylikdüzü’nün bu değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

 

Çalık: Cumhuriyet’e Sahip Çıkmak En Büyük Sorumluluğumuz

 

30 Ağustos’un 98’inci yıl dönümünü kutlamanın sevinci içinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Çalık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, büyük mücadeleler sonucu elde ettikleri bu zaferle birlikte bizlere bağımsızlığı, hürriyeti ve Cumhuriyet’i armağan ettiler. Nesilden nesile bu mirasa sahip çıkmak ve bunu yarınlara taşımak bizim en önemli sorumluluğumuz. Bizler, Beylikdüzü’nde, bu mirasa ancak birlik ve beraberliğimizi koruyup güçlendirerek sahip çıkacağımızı çok iyi biliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın şehit ve gazilerini şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şâd olsun.” diye konuştu. 

Muharrem Ayı, Ülkemize Huzur ve Barış Getirsin

 

Konuşmasında, Muharrrem Ayının önemine de dikkat çeken Başkan Çalık, konuşmasında “Savaşmanın haram sayıldığı Muharrem Ayı; barıştır, sevgidir, dayanışmaktır, paylaşmaktır, bir arada olmak ve Yaradan’a yalvarmaktır. Muharrem Ayı’nın ülkemize huzur ve barış getirmesini yürekten diliyorum.” ifadelerine yer verdi. Beylikdüzü halkını, ‘tazelenme’ temasıyla gerçekleşecek Çardak Altı Sohbetleri’ne ve Sahaf Festivali’ne davet eden Başkan Çalık, sözlerini “7. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda yaşadığımız bu zor günlerin yükünü üzerimizden bir nebze atacağımızı umuyor; sizleri barışı, sevgiyi ve taptaze hayallerinizi paylaşmaya davet ediyorum.” diyerek noktaladı.