Balıkçılar Kurban Kesti Vira Bismillah Dedi

BEYLİKDÜZÜ 31.08.2018 18:15:28 0
Balıkçılar Kurban Kesti Vira Bismillah Dedi

 

1 Eylül balık sezonu öncesi din adamları kurban kesip balık duası ettiler. İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Yaşam Vadisi tesislerinde Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel ve din adamları bol balık için dua edip kurban kesti.

 

Balık yasağının kalmasına bir gün kala balıkçılar yeni sezondan umutlu.  İstanbul’un ünlü Balıkçı Kenan Balcı yaptığı açıklamada,1 Eylül'de balık sezonu açılıyor. Bizler burada din görevlilerimiz ile birlikte balık sezonunun bol bereketli geçmesi için dua edip kurban kestik. İnşallah dualarımız kabul olur’ dedi

 

UYARILARDA BULUNDU

"Denizlerimiz, ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız" diyen Balcı, her yıl avlanan balık miktarında belirgin düşüş görülüyor. Denizlerimizde eskiden bol miktarda balık avlandığını, bunun giderek azaldığını, bazı balık türlerinin ise artık görülmediğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Balık sağlıktır. Çocuklarımızın, gelecek nesillerin de balık yeme hakkı var. Bu nedenle devlet kurumlarımız, balıkçılarımız ve vatandaşlarımız, hepimiz el birliğiyle balıkların azalmasına karşı mücadele etmeliyiz. Hepimize görevler düşüyor. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize daha bol balığın olduğu denizler bırakmamız gerek. Denizlerde balık azaldı. Balıklarımızın yok olmasını önlemek için, daha bol balık için denizlerimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

 

EV HANIMLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Ev hanımlarına seslenen Balıkçı Kenan Balcı, "Patates ve diğer sebzeleri kızarttığımız yağları, lavabolara dökmeyelim. Bu yağlar su kaynaklarına, denizlerimize ulaşıyor, oksijen yetersizliğine neden oluyor. Balıkları korumak adına bu konuda da dikkatli olunması gerekiyor. Sanayicilerimiz de lütfen arıtma sistemlerini gözden geçirsinler, sularımızın kirlenmesini önlemek için tüm tedbirleri alsınlar." diye konuştu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

1 Eylül’ de balık yasağının kalkmasıyla birlikte bereketli bir sezon geçirmek istediğini söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, ‘Av yasağının ardından bu yıl daha bereketli geçmesini bekliyoruz. Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili ve içinde katlı olmayan tek besin kaynağımız balık bu bizim için büyük bir nimet. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’da biz balıkçılara gereken bütün desteği sağlıyor. Mazotlarımızın fiyatlarını yarı yarıya indirdi. Balık yasağında büyük emekleri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Balıkçı Kenan, "Balık çok önemlidir. Balık, içinde katkı maddesi olmayan doğal ilaçtır, çocukların kemiklerini geliştirir, yaşlıların kan dolaşımını hızlandırır. Balık yemek insana keyif verir. Daha bol balık yiyelim." ifadelerini kullandı.

Yeni av sezonunun hayırlı olmasını dileyen Balcı, "Vira Bismillah diyeceğiz. İnşallah bu sezon bereketli geçer. Balıklarımızı koruyalım." dedi.