BALIK MÜZESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Beylikdüzü Hz. Ali kuran kursu öğrencileri Beylikdüzü Balıkçı Kenan Yeşil Vadi tesislerini gezdi. Sıcaklıkların 30 derecelerin üzerine çıktığı İstanbul?da öğrenciler tesisi gezerken adeta orman havası aldılar.

BEYLİKDÜZÜ 24.07.2018 13:44:05 0
BALIK MÜZESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde hizmet veren ve her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi ve Minik Dostlar Cenneti’nin bu seferki konukları Beylikdüzü Hz. Ali kuran kursu öğrencileri oldu. Bol yeşil ve birbirinden farklı hayvan türleri ile adeta orman havası alan öğrenciler tavuz kuşları ile fotoğraf çektirdi. Ördek, tavuk, horoz, kaz ve birçok hayvanın olduğu Minik Dostlar Cenneti’nde öğrenciler unutulmaz bir gün geçirdi. Sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde olan İstanbul’da öğrenciler çam ağaçlarlarının altında serinlediler. 

 

MUMYALARI ANLATTI

Minik dostlardan sonra Deniz Canlıları müzesinide gezen öğrenciler mumya balıkları görence şaşkınlığını gizleyemediler. Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan neredeyse hiç kimsenin canlı halde göremeyeceği balıkların, mumyalarını inceleyen öğrenciler Balıkçı Kenan Balcı’dan bilgi aldılar. Balıkların nasıl mumyalandığını, hangi aşamalardan geçtiğini anlatan Balcı öğrencileri bilgilendirdi. 

 

GELECEK NESİLLER DENİZLERİMDEKİ BALIKLARI ÖĞRENİYORLAR

Kendi emekleri ile uzun süredir uğraş verdiği ve neredeyse bütün balıkları tek tek mumyalayarak vatandaşlara kazandıran Balıkçı Kenan Balcı öğrencilerin balıklar konusunda çok meraklı olduğunu söyledi. Balcı, ‘Buraya her gün binlerce öğrenci geliyor. Tatili fırsat bilen gençlerimiz soluğu deniz canlıları müzesinde alıyor. Hepsi balıklar konusunda çok meraklı. Mumyaları inceleyip benden bilgi alıyorlar. Ziyaretçiler önce balıkları görünce korkuyorlar. Ama daha sonra balıklarla fotoğraf çekiyorlar. Böyle bir müze yaptığımız için çok mutluyum. Büyük emek ve uğraş verdim. Bunların hepsinin karşılığını gelecek nesillere denizlerimizdeki canlıları öğreterek alıyorum. Bu müze aynı zamanda ücretsiz’ şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR İLK KEZ TAVUK GÖRDÜ

Hz Ali Camisi İmamı Mehmet Taşkın ise Kenan beyle görüştük öğrencilerimizi deniz canlıları müzesine getirmek istiyoruz. Hem onlar için değişiklik olur. Hem de görmedikleri deniz canlılarını görür diye. Oda bizleri kırmadı. 100’den fazla öğrencilimizi buraya getirdik. Kenan bey balık ekmek ikram etti. Deniz Canlıları Müzesini gezdik. Çocuklarımız çok memnun kaldı.Çocuklar böyle bir hayvan var mı? Bunlar gerçekten yaşıyor mu? diye sorular soruyorlar. Çizgi filmlerde gördükleri için böyle mumyalanmış halde görünce hayret ediyorlar. Mesela öyle çocuklarımız var ki burada ilk kez tavuk gördü. Ördek gördü. Tavuz kuşu gördü. Bizleri kırmayan destek veren buraya davet eden Kenan Beye teşekkür ediyoruz’ dedi.

 

Programın sonunda Balıkçı Kenan Balcı öğrencilere tek tek madalya takarak derslerinde başarılar diledi.