Av.Osman Gürcan Çelikkol`dan Açıklamalar

Av.Osman Gürcan Çelikkol, son günlerde ilçede yapılan işgallerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi ve gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

ARŞİV 18.03.2013 21:46:01 0
Av.Osman Gürcan Çelikkol`dan Açıklamalar

"HER ZAMAN YANLIŞIN KARŞISINDA, DOĞRUNUN YANINDAYIZ"

Beylikdüzü ilçesini yönetenlerin işgaller karşısında sessiz  ve seyirci kaldıklarını, fakat kendilerinin vicdani sorumluluktan dolayı seyirci kalamayacaklarını belirten Çelikkol "Halk arasında "yeşil bant" diye adlandırılan alanlar kamuya aittir, yanlış yapan kişi ya da kişiler, ister AKP li ister MHP li ya da CHP li olsun hiç farketmez, biz yanlışın karşısında doğrunun yanındayız." dedi.  

 

Ünlü fizikçi Albert Einstein'in  "dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbirşey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir" sözünü hatırlatan Çelikkol, işgallere seyirci kalınmaması gerektiğini, vicdani sorumluluk taşıyan herkesi "dur" demek için güç birliğine çağırdı.

"Bir hukukçu olarak olarak ben bu işgallere elimden geldiğince "dur" demeye çalışıyorum, bundan sonra da çalışacağım" diyen Çelikkol sözlerine şöyle devam etti:   "Belediye Başkanı sayın Yusuf Uzun, şikayetle ilgili olarak geçen bir konuşmada şikayet eden kişinin benim olduğumdan söz etmiş, oysa ki benim herhangi bir şikâyette bulunmam söz konusu değil. Şikâyet var doğru ama şikayette bulunan kişi bir vatandaş, hem de mağdur olmuş bir vatandaş. Sonuç alamayınca bana gelerek avukatı olmamı ve kendisine yardımcı olmamı istedi. Ben de hukukçuyum, mesleki olarak yardımcı olmak için kabul ettim. Mesleğim avukatlık, geçimimi bu görevi yaparak  kazanıyorum. Beylikdüzü'nde ikamet etmekteyim.İlçede yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında hem vatandaş hem siyasi hem de mesleki kimliğimle görevimi yaptım ve herşeyden önemlisi vicdani sorumluluğumu yerine getirdim, getirmeye de devam edeceğim."   

 

OP.DR ALİ ŞEKER  

"Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça bu ülke düzelmeyecek"  

Op.Dr.Ali Şeker de söz alarak meselenin söylendiği gibi parti içi bir mesele olmadığını ifade etti ve şunları söyledi:   "Şu anki mesele parti içi bir mesele değildir, şu anki mesele partiler üstü rant işbirliği meselesidir. Rant işbirliğini yapanların her partide görevlileri vardır. Geçtiğimiz dönem Beylikdüzü'nde AKP çoğunlukta CHP ise azınlıktaydı.CHP nin içindeki bazı kişiler AKP içindeki rantçı grupla işbirliği yaptı ama çoğu kamunun çıkarlarını ve hakları savundu yeşil alanları peşkeş çekme gayretine sessiz kalmayan  AKP li meclis üyeleri de destek oldular. Geçen dönem Belediye Başkanı AKP li olmasına rağmen dönemin meclis üyeleri hangi partiden olursa olsun elbirliğiyle kamunun çıkarları için elbirliğiyle çalıştılar savundukları yerlerden birisi de Yeşil Bant olayıydı, Beycity önü ve Beykonakları`nın önü,bu yağmanın tamamlanması için uğraşanlar daha sonra partilerde aktif görevde oldular, o namusluların bir kısmı da küsüp kenara çekildiler. Küsmek kenara çekilmek doğru değil."  

 

İnönü'nün Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça bu ülke düzelmeyecek şeklindeki sözünü hatırlatan Dr. Şeker "Biz cesaretle doğru bildiğimiz yoldan hiçbir ödün vermeden bu mücadeleyi devam ettireceğiz.  İlçede olup bitenler karşısında yerel basına büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Lütfen gözlerinizi açık tutunuz,doğru bilgilenip kamuoyunu doğru bilgilendiriniz." dedi.    

HABER ve FOTOĞRAFLAR  

www.beyhaber.com