ATATÜRK`E BORÇLUYUM

Bu yıl 17'incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Egemenlik ve Demokrasi Konseri”nin finalini ünlü sanatçı Edip Akbayram yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 6.08.2016 09:08:26 0
 ATATÜRK`E BORÇLUYUM

17.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sahneye çıkan sevilen sanatçı Edip Akbayram, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi olduğunu belirterek; “Ben bugün Edip Akbayram olarak sizin karşınıza çıkabiliyorsam bunu Atatürk’e borçluyum” diye konuştu.

Dünyanın en büyük devrimcisi Atatürk’tür!

Edip Akbayram sevilen şarkılarını zaman zaman Kemal Sunal Amfi Tiyatro’yu dolduran 5 bin kişi ile birlikte söyledi. Akbayram, Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu ile de şarkı söylerken, sanatçının kızı Türkü’de iki şarkı seslendirdi. Büyükçekmecelilere unutulmaz bir gece yaşatan Edip Akbayram, Türkiye’nin Gazi Mustafa kemal Atatürk’e çok şey borçlu olduğunu belirterek; “Bana göre Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir. Bugünkü bağımsız ve modern Türkiye Atatürk’ün ve onun devrimlerinin eseridir. Bugün ben Edip Akbayram olarak karşınıza çıkabiliyorsam bunu Atatürk’e borçluyum” diye konuştu.

Halkın sanatçısı

Konser sonunda sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Edip Akbayram’ın halkın sanatçısı olduğunu ifade ederek; “Baskıya ve haksızlıklara boyun eğmeyen ozanlık geleneğinin onurlu sürdürücüsü Edip Akbayram, bizlere unutulmayacak bir gece yaşattı. Yıllardır Anadolu`nun bağrından süzülüp gelen türküleri seslendirdi. Gerçek Atatürkçü, gerçek demokrat, gerçek Cumhuriyetçi Edip Akbayram`a bize muhteşem bir gece yaşattığı için Büyükçekmece ailem adına kendisine ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: ataturke-borcluyum