Atatürk`ü Kimseyle Kıyaslayamam

Yeni çıkan "Yüzyılın Dahisi Atatürk" isimli kitabıyla özellikle yetişkinliğe adım atan, çocuklara Atatürk?ü farklı yönleriyle anlatmayı amaçladığını ifade eden yazar Derman Bayladı, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı?nda konuk olduğu söyleşi programında, mera

ARŞİV 28.01.2013 15:15:14 0
Atatürk`ü Kimseyle Kıyaslayamam

CHP Beylikdüzü Kültür Sanat Komisyonu Erhan Bayladı moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, uzun yıllar TRT Radyosu’nda çalıştığı dönemde gerçekleştirdiği bir programla, “Yılın Gazetecisi” ünvanına da sahip olan Derman Bayladı, özellikle çocuklara dönük yazdığı kitaplarında, Anadolu’yu zihinlerinde yaşayarak öğrenmelerini amaç edindiğini söyledi.

 

ÖRNEK BİR LİDERDİ

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen söyleşi programında birçok soruya açıklık getiren Yazar Derman Bayladı, Mustafa Kemal Atatürk’ün her yönüyle örnek olan büyük bir devrimci olduğunu söyledi. Atatürk ve din ile ilgili yöneltilen bir soruya, Atatürk’ün dine verdiği değerin en büyük kanıtının Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurması olduğunu belirten yazar Derman Bayladı, aksi yönde lanse edilen görüşlerin gerçeği yansıtmadığını işaret etti. Katılımcılardan özellikle mitoloji üzerine sorular alan yazar Derman Bayladı, mitoloji’nin en önemli unsurunun Anadolu tarihi olduğunu belirterek, mitoloji denilince ilk akla gelenin Yunan ve Mısır mitolojisi olmasının sebebini zaman içerisinde canlı tutulmasına bağladı.

 

DEVRİMLERİN LİDERİYDİ

Yazar Derman Bayladı’nın, yetişkinliğe adım atan çocuklara Atatürk’ü anlatmakla çok önemli bir adım attığını ifade eden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Atatürk toplumun, mücadelenin, devrimlerin lideridir. Atatürk’ün bir kalıba koyulmaya ihtiyacı yok. Günümüzde Atatürk’ün, çocuklara yalın ve gerçek bir dille anlatılmasına ihtiyaç var” şeklinde konuşarak bu konuda daha fazla kitaplar yazılması gerektiğini söyledi.

 

Programa, TÜYAP Fuarı ziyareti yanısıra CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulunan CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın ve beraberindekiler de katıldı.