Başkan Akgün 30 Ağustos Tarihimizin Dönüm Noktasıdır!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 30 Ağustos`un, Türk tarihinin şanlı ve kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti

BÜYÜKÇEKMECE 28.08.2015 13:46:00 0
Başkan Akgün  30 Ağustos Tarihimizin Dönüm Noktasıdır!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Akgün mesajını şu sözlerle sürdürdü:"Hiç Bir Zafer Gaye Değildir"Mondros Mütarekesi`yle başlatılan ve Sevr Antlaşması`yla gerçekleştirildiği zannedilen Türk milletini Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyen zihniyete karşı, milletimizin maddi ve manevi bütün güç kaynaklarını seferber ederek kazandığı bu büyük zaferler Atatürk`ün ifadesi ile tek bir amaca yönelikti:

 

"Kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak!"

 

Atatürk diyor ki: "Hiç bir zafer gaye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir gayeyi elde etmek için gereken vasıtadır..."Tüm Dünyaya Kanıtladık! 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Türk milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.Büyük Zaferin 93. yıl dönümünde bu zaferi bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Büyük Zafer tüm ulusumuza kutlu olsun"


Anahtar Kelimeler: arsiv