TÜRK ROBOTU, NEW YORK`U SALLADI

New York`ta liseler arası organize edilen bilim ve teknoloji içerikli (FIRST) robot yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Tepekent Anadolu Lisesi öğrencileri alanlarında 1. lik ödülünü alarak Yurda döndü.

ARŞİV 11.03.2013 21:51:00 0
TÜRK ROBOTU,  NEW YORK`U SALLADI

Her yıl büyük bir ilgi ve yoğun bir katılım ile düzenlenen yarışmaya bu yıl  Kanada, Brezilya, Türkiye ve İngiltere’den katılan öğrencilerin yanı sıra ABD’nin 52 Eyaletin de bulunan liselerde katılım gösterdi.

Teknoloji ve bilim tutkunu öğrencilerin  hazırladıkları toplam 200 robot kategorilere ayrılan kulvarlarda takımlar kıyasıya yarıştı. Kendi kategorilerinde 1. Lik kupasını almaya hak kazanan Oğuzhan Karayün ve ekibi İstanbul’un Yıldızları 24 Nisan’da St.Louis’de yapılacak Dünya şampiyonasına İstanbul’un Yıldızları Adom Robotics adıyla katılmaya hak kazandı.

 

Türk Bayrağını ABD’de dalgalandırdık 

 

Katılan ülkelerin milli marşlarının okunması ile başlanan yarışmada öğrenciler takımlar halinde mücadele etti. Öğrencilerin  bilimsel ve sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla New York FIRST tarafından dünya`nın en büyük fuar merkezlerinden bir tanesi kabul edilen Javit Center’da  organize edilen yarışmaya İstanbul’dan Tepekent Anadolu Lisesi ve Kocaeli’nden İnanç Lisesi adına katılan öğrenciler robotlarını yarıştırdı. 

 

Öğrencilere destek ve moral vermek için açılış programına katılan New York Başkonsolosu Levent  Bilgen, genç beyinlerin dışarıda tanıtılmasının kendi görevleri çerçevesinde olduğunu belirterek yarışmaya katılan öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.  Baş Konsolostan Ziyaret Yarışmanın açılış seremonisinde İstiklal Marşı’nın okunmasına eşlik eden Başkonsolos M. Levent Bilgen,  Türk takımlarını pit alanında ziyaret etti.  

 

Takım kaptanı Oğuzhan Karayün’den robot hakkında genel bilgiler alırken, Türkiye’den teknoloji ve inovasyon alanında gelişme sağlayıp,  Amerika’ya gelip bu Robot Yarışmasına katılmanın önemini vurguladı. Bilgen; “Bu arenalara katılmanın da bir başarı olduğunun altını çizerek, İstanbul – Büyükçekmece Tepekent Anadolu Lisesi müdürü Behçet Söğüt’ü ve takımını kutluyorum.” dedi.   

“Çok çalıştık, İnandık ve başardık” `

 

İstanbul’un  Yıldızları` ismiyle yarışmaya katılan Tepekent Anadolu Lisesi takımı kaptanı Oğuzhan Karayün ve Cem Alkan, Türk Gençliğinin adını Tüm dünya gençliğine duyurmak için yarışmaya katıldıklarını dile getirirken, takım kaptanı Oğuzhan Karayün; “Yarışma için kısa bir süre içerisinde çalışma olanağı bulabilmemize rağmen, hak ettiğimiz başarıyı elde ettik.  Güçlü bir ekip ile buraya geldik. Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil etme şansını yakaladık. Tepekent Lisesi Müdürü, öğrencileri ve öğretmenleri, aile birliği yönetimi aynı zamanda yarışma organizatörü Adom Ajans ile çok iyi bir ekip oluşturduk. Alacağımız başarıdan emin olan, ekip ruhuna ve bize inanarak bizi desteklemek amacıyla binlerce kilometre yol kat ederek  gelen, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Tepekent Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Söğüt ve Adom Ajans Yönetim kurulu başkanı Nezir Karayün’ e teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yarışma sırasında New York’ta yaşayan Türk vatandaşları da ekibe Türk Bayrağı açarak destek verdi. 

Haber: Nezir Karayün


Anahtar Kelimeler: arsiv