BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ MEVLANA`YI UNUTMADI

Mevlana Beylikdüzü Belediyesi`nin tertiplediği gecede anıldı

ARŞİV 17.12.2012 23:59:00 0
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ MEVLANA`YI UNUTMADI

Kadim Sanat Grubu’nun kurguladığı, Ayam Musiki Topluluğu’nun Hüseyin Fahrettin Dede’nin bestelerini seslendirildiği Mevlana’yı Anma Gecesinde yapılan Sema gösterisi de seyredenleri büyüledi.

 

Program Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Nihat Adıgüzel’in Mevlana’nın Şems’e yazdığı “Etme” şiirini okuması ve Mevlana hakkında bilgiler vermesiyle başladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un ev sahipliğindeki etkinliği Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel, Basın Danışmanı Hüseyin Türkoğlu ve kalabalık bir vatandaş  topluluğu katıldı. Belediye Başkanı Yusuf Uzun, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak ekibe ve geceye iştirak eden vatandaşlara teşekkür etti ve  “Hangi işi yaparsak yapalım niyetimiz Allah’ın rızasını kazanmak olmalıdır. Bir insanın çoluk çocuğunun nafakasını temin etmek için çalışması, bir annenin yuvası düzenli olsun diye gece gündüz çabalaması, öğrencinin ilim kazanma gayreti, bir askerin vatanını beklemesi; hiç endişeniz olmasın ki önemli bir ibadettir” dedi.

 

Program sonunda Başkan Uzun Kadim Sanat Grubu’nun Yönetmeni ve Ayam Musiki Grubu’nun Şefi Murat Özer’e çiçek takdim etti Programa büyük ilgi gösteren vatandaşlar da semazen gösterisi ve ilahilerle huzur bulduklarını program sonunda Başkan Uzun’un etrafında yumak oluşturarak teşekkürlerini ifade ettiler.

www.beyhaber.com


Anahtar Kelimeler: arsiv