Ali Tarakçı Gazetecileri ve Dostlarını İftarda Ağırladı

Beylikdüzü Bizim Beylikdüzü Vakfı İstişare Kurulu üyesi gazeteci Ali Tarakçı, Bizim Beylikdüzü Vakfı adına dost ve gazetecilere özel bir iftar programı düzenledi.

BEYLİKDÜZÜ 14.06.2017 12:26:31 0
Ali Tarakçı Gazetecileri ve Dostlarını İftarda Ağırladı

Bizim Beylikdüzü Vakıf Başkanı ve Mert Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Halis Kahriman`a ait olan Nil Garden Restaurant`ta verilen iftar yemeğine yerel ve ulusal gazetelerden birçok isim katıldı.

 

Programın sunuculuğunu yapan ve vakfın çalışmaları hakkında bilgiler veren gazeteci Ali Tarakçı şunları söyledi: 

"Bizim Beylikdüzü Vakfı olarak Ramazan ayında neler yapabiliriz diye istişare kurulundaki arkadaşlarımla konuştuk, birbirimizden gelen değişik fikirleri masaya yatırıp tartıştık. Bu fikirler sonucunda  "toplu iftar yemekleri vermeyelim, bunun yerine Beylikdüzü`nde ihtiyaç sahibi olan insanları evlerinde ziyaret ederek bir kumanya yardımı yapalım"  şeklinde ortak bir karar aldık ve Ramazan`ın ilk gününden beri kadın kolları üyelerimiz sağ olsunlar büyük bir özveriyle kapı kapı gezerek bu görevi yerine getirmekteler"

 

 

 

Vakfın önemli birçok projeye imza atmakta olduğunu ve insanlarımız için faydalı olan çalışmaların devamının geleceğini de söyleyen Tarakçı "Bizim Beylikdüzü Vakfı`nın kurulmasında aklı, emeği, yüreği ve fikri olan Halis Kahriman`a  teşekkür ediyorum " dedi.

Tarakçı konuşmasını şu sözlerle tamamladı "Bugün burada kendi çevremizden arkadaşları davet edelim ve çeşitli sosyal konuları konuşalım istedik geldiğiniz için ayaklarınıza sağlık hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim"

 

 

Tarakçı`dan sonra Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman da bir konuşma yaptı.

Kahriman Vakfın kuruluş amacı hakkında şu ifadeleri kullandı; 

"Olan olmayana versin, yüreğini versin, karşısındaki yoksullara var olanı versin paylaşmayı bilsin. Yüce rabbime hamdolsun ki bizler Türkiye`nin yedi bölgesinde 81 vilayetinden olan insanları kucaklayıp dil, din, mezhep, ırk ayrımı yapmadan aynı çatı altında toplamak üzere Bizim Beylikdüzü Vakfı`nı kurduk.  "

 

 

Vakıfların Osmanlı döneminde kurulduğunu ve vakıfların sadece insanlar için değil bütün canlılar için kurulduğundan söz eden Kahriman bir Fransız yazarının " Osmanlılar yüzlerce vakıf kurdu ama biz halen toplum olamadık"  dediğini de hatırlatarak "İşte  biz böyle bir ecdadın torunuyuz.  Vakıf kültürüne sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur." dedi.

" Olan olmayana verecek "

"Biz  olanı olmayanla buluşturuyoruz, bizim hedefimiz bu. Kadın Kolları başkanımız Kezban hanıma ve ekip arkadaşlarımız  hakikaten çok önemli işler başarmaktayız. Beylikdüzü`nün 10  mahallesindeki  gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz ve adrese dayalı olarak ziyaretlerimizi gerçekleştiriyor, erzakları da  teslim ediyoruz. Günde yaklaşık olarak 100 aileyi ziyaret ediyoruz İnşallah Ramazan sonuna kadar da en az 4000 aileye ulaşmış olacağız."

Vakıf olarak önemli projelere imza attıklarını, bunlardan birisinin öğrencilere burs imkanı sağlamak olduğunu söyleyen Kahriman "gerçekleştirmiş olduğumuz projeleri vaktimiz kısıtlı olduğu için şu anda anlatma burada imkanım yok, iftar programına katılarak soframızı onurlandırdığınız için Allah hepinizden razı olsun, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramımızı şimdiden kutlarım " dedi.

 

 

,Başeğmez "Ramazan Uyanışa Vesile Olsun"

"Biraz önce şahsımla ilgili belirtildiği gibi parlamentoda görev yaptım, 2002 yılından itibaren siyasetin içinde değilim şu anda burada siyasi kimliğimde bulunmuyorum tamamen sizin içinizden birisi olarak buradayım. Allah tuttuğunuz oruçlarınızı dualarınızı kabul etsin "diyerek sözlerine başlayan eski Milletveli Mukadder Başeğmez; herkesin dilediği  gibi kendisinin de Ramazanın uyanışa vesile olmasını arzu ettiğini söyledi.

 

Bu nasıl müslümanlık?

Müslüman ülkelerinin oyuna geldiğini düştükleri bu oyundan bir an önce kurtulmaları gerektiğini söyleyen Mukadder Başeğmez şu ifadelere yer verdi "İnsanlar birbirine hoşgörüyle yaklaşmalı ve sarılmalı, düşmanına bile sen şu konularda haklısın diyebilmeli. Şimdi şu anda uzaydan bir saldırı gelse şu insan beyazdır, şu insan zencidir şu insan şu  dinden der misiniz? Ne yapabiliriz de bu belayı başımızdan def ederiz derdine düşersiniz değil mi? Ne acıdır ki İslam coğrafyasında birçok müslüman ülkesinde şu anda katliamlar yaşanıyor, insanlar " Allahuekber" diye tekbir getirerek kendi dininden olan insanları çoluk çocuk genç yaşlı demeden bombalıyor havaya uçuruyor. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazanın müslümanlar için bir "Uyanış" a vesile olmasını dilerim."

 

DAVETE KATILAN BAZI İSİMLER

Eski Milletvekili Mukadder Başeğmez, SANİCA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu, BOSB eski Başkanı Abdullah Teber, Büyükçekmece Belediyesi Başkan vekili Ahmet Şahin, Leyla Demir

 

Gazeteciler

Mustafa Dolu, Yavuz Kaynarca, İYGAD Başkanı Mehmet Mert, TYBB Genel Başkanı Nezir Karayün, Vidin Özyer, Hüseyin Çetiner,Ufuk Çoban, Barış Kış, Zeynep Tav Vural, Durbey Duran,  Furkan Duran, Nurhayat Varol, Osman İslam, Barış Emregül, Cihan Güner, Çetin Yılmaz, Bayram Kırtaş, Zafer Yiğiter, Nebiha Bacıoğlu, Servet Budak, Oğuz Cevher