Ali Bozkurt Ankara Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Oldu

TRT Ankara Televizyonu TRT Müzik Programları Müdür yardımcısı Ali BOZKURT Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlık görevine atandı.

KÜLTÜR-SANAT 5.06.2020 17:56:00 0
Ali Bozkurt Ankara Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlık görevine atanan Ali BOZKURT 20 Ocak 1959 tarihinde Giresun’un Görele ilçesinde dünyaya geldi. 1976 yılında Beypazarı Lisesi’nden, 1980 yılında da Gazi Üniversitesi Matematik bölümünden mezun oldu.

Ali BOZKURT eski adıyla İş ve İşçi Bulma Kurumu, şimdiki adıyla Türkiye İş Kurumu’nda çalışırken TRT nin açmış olduğu Prodüktörlük sınavını kazanarak 28 Mart 1988 tarihinden itibaren TRT Ankara Televizyonu Müzik Programları Müdürlüğü’ nde Müzik Prodüktörü olarak çalıştı. 14 Ekim 1997 tarihinden itibaren TRT Müzik Programları Müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Türk Halk Müziği ve Türk Folkloru ile ilgili yapmış olduğu çalışma ve programlarla müziğimize katkıda bulunan Ali BOZKURT, TRT Müzik ekranlarında yayınlanan ve müzikseverlerin beğenisini kazanan Aşina Programının Yapımcılığını da üstlenmişti.

 

Ali BOZKURT’un Yönetmenliğini yaptığı Belgesel Filmler şöyle;

Neşet Ertaş Belgeseli - 1999

Diğer Filmografisi

Bizim Eller - 1990
1990 Yılı Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Müzik Programı ödülü.

THM Radyo Sanatçıları Konseri
Nevruz Özel Programı
Bahçe Biziz Gül Bizdedir
Bir Dilden Bir Telden
Türkü Yolu
Ezgileri Yurdumun

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olarak atanan Ali BOZKURT’ a yeni görevinde başarılar dileriz.