Akvaryum Adam "Rekorumu Şehitlerimiz Için Kıracağım"

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı Cem Karabay, En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” Dünya rekorunu kırmayı deneme öncesi bir basın toplantısı yaptı

SPOR 22.04.2016 22:34:24 0
Akvaryum Adam

Gürpınar'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıkan Karabay, “Bu rekoru kırmak için bir yıl hazırlandık. Rekoru denememi, yurdumuzu korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize armağan edeceğim.” dedi.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile şehitlerin anısına  “En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” rekorunu kırmayı deneyecek olan, "Akvaryum adam" olarak anılan dünya rekortmeni Cem Karabay'ın organizasyon hakkında düzenlemiş olduğu basın toplantısına Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen, Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, basın mensupları ve Karabay'ın sualtı sporcu arkadaşları katıldı.

 

Bir konuşma yapan Kürşat Tüzmen, “Bu zorlu rekor denemesi soğuk suda hiç kolay değil. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Dünyada benzeri olmayan Marmara Denizi’nde bunu yapıyor olması çok anlamlı. Cem, en önemlisi bu rekoru şehitlerimize atfediyor. Terörü sebep olarak gösterip gelemeyen uluslararası kuruluşlara da açık bir gönderme yapıyor. Kendisine başarılar diliyorum. Bu değerli rekoru Türkiye’ye armağan edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı Dünya Rekortmeni Cem Karabay, Guinness Dünya Rekorları heyetinin Türkiye’de yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek hakem göndermeyeceğini bildirmesine rağmen Beylikdüzü Belediyesi’nin ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü’nün desteğiyle rekor denemesini hayata geçirecek.

 

Karabay, 24 Nisan’da sabah saat 05.00’de, Beylikdüzü - Gürpınar Sahili’nde bulunan Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi’ne yakın açık denizde rekor denemesi yapacak ve deneme aynı gün saat 19:00’da sona erecek.

Rekor denemesi www.cemkarabay.com web sayfasından sualtından canlı yayın ile izlenebilecek.

 

“Hedefim 14 Saat Deniz Altında Kalmak”

Karabay, bu rekor denemesinin Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü ana sponsorluğunda gerçekleştiğini belirterek, “Su altında her anımız video kaydına alınacak. Elimizde Türk Bayrağı ile çıkışımızı yapacağız ve rekorumuzu tamamlayacağız. Benim mücadelem şehitlerimizin unutulmamasıdır. Nasıl onlar gözünü kırpmadan canlarını verdiyse ben de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için bu rekoru kırmaya gönüllüyüm. Hedefim 14 saat deniz altında kalmak. Seneye bu rekoru iki katına çıkarmayı istiyorum.” dedi.

 

Rekor denemesi için 6.5 metre derinliğe dalacağını ve suyun sıcaklığının 13 derece olacağını sözlerine ekleyen Karabay, yapmış oldukları çalışmalarda hiç bir kimse ve kuruluştan tek bir kuruş almadıklarının altını çizdi.

 

Basın toplantısı sonrası Cem Karabay Gürpınar sahilinde temsili olarak bir dalış yaptı.