Akgün`den Tasarruf Genelgesi

Kiralık araçların büyük bir bölümünü iade edileceğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün " Bundan sonra gaz pedalına değil, bisiklet pedalına basacağız" dedi

BÜYÜKÇEKMECE 28.09.2018 21:38:42 0
Akgün`den Tasarruf Genelgesi

Yaşanan ekonomik kriz ve akaryakıt fiyatlarındaki aşırı artışa dikkat çeken Başkan Akgün, kiralık araçların büyük bir bölümünün iade edileceğini, personelin bisiklet kullanımına özendirileceğini açıkladı.

 

Sağlıklı tasarruf!

Bisiklet kullanımın hemen tasarruf sağlayacağını hem de sağlık açısından yararlı olduğunu belirten Başkan Akgün, şehir içinde yakın mesafelerde zabıta ve diğer personelin resmi işler için bisikletle ulaşım sağlanacağını, bisiklet kullanılabilecek tüm alanlar için belediyenin bünyesine 40 tane bisiklet alındığını söyledi. Akgün, özellikle işe gidiş gelişlerde bisiklet kullanan personelin ödüllendirileceğini ve tasarrufun zoraki değil severek yapılması gerektiğini belirtti.

 

“Topluma örnek olmalıyız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartların sıkıntısını aşmak, tek yönlü tasarruf yapmakla veya bir şeylerden fedakarlık yapmakla olmaz. Bunun için de devletin ve belediyelerin aldığı kararlardan ziyade vatandaşları özendirmek ve vatandaşların bu bilinçle hareket etmesini sağlamak gerekir. Bunun için de ilk olarak bizler öncü olmalı, topluma örnek olmalıyız” dedi.

 

Kişiye özel araç kullanılamayacak

Başkan Akgün, belediyenin almış olduğu tasarruf tedbirlerini şöyle açıkladı: “Araç parkındaki (belediye başkan yardımcılarının araçları da dahil) kiralık araçların yarısını geri iade ederek kalan araçları belediye altındaki otoparkta toplayarak, tek merkezde araç yönlendirme şefliği oluşturacak. İşi olan personel, şef, daire müdürü ve başkan yardımcısı o merkezden bir araç alıp işini bitirdikten aracı merkeze teslim edecek. Belediye bünyesinde kullanılacak araçlar motor kapasitesi daha düşük ve daha az yakıt tüketen cinsten olacak. Ayrıca kişiye özel araç tahsisi yapılmayacak eldeki araçlar ise ortak kullanım amaçlı hizmet verecek.

 

Akgün tasarruf genelgesi yayınladı

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, hiçbir enerjinin sonsuz olmadığını da kaydederek, tasarruf tedbirleriyle ilgili belediye personeline çeşitli eğitimler verileceğini de belirterek, belediye binası içerisindeki enerji tasarrufu, kağıt ve kırtasiye tasarrufuna yönelik olarak bir genelge de yayınladı.   


Anahtar Kelimeler: Akgün`den Tasarruf Genelgesi