Akgün' den 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi?nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği yıl sonu sergisi görücüye çıktı.

BÜYÜKÇEKMECE 9.05.2018 20:54:00 0
Akgün

 

Sergiye katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 29 Ekim tarihinde Büyükçekmece’de yeni bir kültür ve eğitim merkezinin temelinin atılacağı müjdesini verdi.

 

 

Katılım yoğun oldu

 "Bir El Bin Emek" isimli sergiye Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra eşi Hatice Akgün, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Porselenlerden, cam işçiliğine, el örgüsünden, resimlere, nakışlardan, ahşap boyamaya kadar pek çok alanda genellikle ev hanımlarının oluşturduğu kursiyerlerin eserleri katılımcılarla buluştu.

 El emeği göz nuru eserler sergilendi

Kursiyerler 1 yıl boyunca aldıkları eğitimler sonucunda ürettikleri eserleri Büyükçekmece Kültürpark’ da sergilediler. Sergiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Sergiyi gezen ve kursiyerlere diplomalarını dağıtan başkan Akgün, Büyükçekmece’de 29 Ekim’de ‘’ 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi ‘’ isimli yeni bir kültür ve sanat merkezinin temellerinin atılacağının müjdesini verdi.

“Yeni bir kültür ve eğitim merkezi kazandırıyoruz‘’

Kültür ve sanat merkezlerini çoğaltarak kadınlara, gençlere ve yaşlılara büyük bir fırsat tanıdıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün "Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nin yıl sonu sergisini Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Kervansaray’ında açtık. 7 bin Büyükçekmeceli kadınımız 1 yıl boyunca eğitmenlerinden almış oldukları beceriyle bu muhteşem ürünleri ortaya koydular. Festival zamanında da bunlar sergileniyor ve hepsi satılıyor. Onun öncesinde evinde boş oturan kadınlarımızın el becerisi kazanması ve onların bir bakıma rehabilite edebilmesi bakımından çok önemli bir hizmet icra ediyoruz. 17 merkezde bu eğitim veriliyor. 2018 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ nda Büyükçekmecemize yeni bir büyük kültür ve eğitim merkezi kazandırıyoruz. ’100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi’’ nin temelini atacağız. İşte bu altyapıları çoğalttığımız müddetçe 10 binlerce kadınımıza, gencimize, yaşlımıza çok büyük bir fırsat tanımış oluyoruz. Becerilerini ortaya çıkartıyoruz. Sonuçta hem aileler kazanıyor, hem biz kazanıyoruz hem de toplumun sosyalleşmesi açısından ülke kazanıyor" dedi.