ADALAR' DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, at ölümleri ile gündeme gelen Adalar' daki fayton sorununu sona erdiren elektrikli araç projesini hayata geçirdi.

19.06.2020 18:58:00 0
ADALAR

Mesaisinin büyük bölümünü Adalar’a ayıran İmamoğlu, tanıtımını yaptığı ilçenin yeni ulaşım araçları ile atların barındığı ahırları ziyaret etti. “Ada” isimli 4 aylık tayı elleriyle besleyen İmamoğlu, “Atlara, en uygar biçimde bakımlarının yapılacağı, beslenmelerinin yapılacağı alanlar oluşturuldu. O günden bugüne de o şekilde bakımları sürdürülmektedir” dedi. İBB’nin çözüm adına sürecin tüm paydaşlarıyla bir araya geldiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bu, belediyemiz için neredeyse 100 milyon liranın üzerinde bir kaynak aktarımı olmuştur. İBB, bu sorunun tümden çözümünde büyük bir fedakârlık yapmıştır. Hem atlara olan zulmün engellenmesi hem de faytoncuların bir hak mağduriyetine uğramaması için çalıştık” diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü mesaisinin tamamına yakınını Adalar’a ayırdı. Beylikdüzü’nden Adalar’a İSTAÇ teknesiyle ulaşan İmamoğlu’na, İBB üst yönetimi tam kadro eşlik etti. İmamoğlu’nun ilçedeki ilk durağı Adalar Belediyesi oldu. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü makamında ziyaret eden İmamoğlu, ilçe belediye başkanlığı döneminde Adalar’ın İBB tarafından nasıl görmezden gelindiğine tanık olduğunu vurguladı. O zamanki tavır ve davranışların “siyasi” olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bu ve benzeri eksikliklerden dolayı, ihmal edilmiş Adalar’a göreve geldiğimiz günden itibaren bir başka boyutta baktık. Erdem Başkan’ımızın ekibi ile İBB’yi bir araya getirerek, bu süreci başlattık” dedi.