Büyükçekmece Festival İçin Kenetlendi

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nin açılış meşalesini Kaymakam Arat, Başkan Akgün ve siyasi parti temsilcileri birlikte yakarak birlik, beraberlik mesajı verecekler.

KÜLTÜR-SANAT 28.07.2016 14:41:50 0
   Büyükçekmece Festival İçin Kenetlendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son zamanlarda yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişime karşın Türkiye`nin çok güçlü bir devlet olduğunu ve bugünlerin birlik ve beraberlik içerisinde aşılabileceğini söyledi.

Siyasi Partilerden Festivale Destek

Büyükçekmece Köprü Başı Restaurant da düzenlenen yemekli davete Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Remiz Gökbulak, Ak Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan vekili Mehmet Kırdar, Büyük Birlik Partisi ilçe Başkanı Necati Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu Başkan vekili Coşkun Tanış, Ak Parti meclis gurubundan Taner Canbaz ve basın mensupları katıldı.

"Türkiye güçlü ve büyük bir devlettir"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "15 Temmuz darbe girişimi ülkemizin demokrasi tarihi adına kara bir leke olmuştur. Bu işe kalkışan hainleri şiddetle kınıyorum. Türk milleti bir kez daha büyüklüğünü göstererek demokrasiden yana tavrını ortaya koymuş devleti ile birlikte bu anti demokratik girişime canı pahasına engel olmuştur. Demokrasi yolunda canını hiçe sayan demokrasi şehitlerimize Allah`tan rahmetle diliyor, yaralananlara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Meşaleyi birlikte yakacaklar

Yaşanan darbe girişimin yurt dışında çok farklı yorumlara neden olduğunu ifade eden Başkan Akgün; "Türkiye devleti ve milleti ile çok güçlü bir ülkedir. Geçmişte olduğu gibi bu kez yine bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Biz bunun en güzel örneğini bugün burada sizlerle birlikte verdik. Bu yıl festival meşalesini sayın kaymakamımız ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte yakarak tüm dünyaya biz güçlü bir devletiz birlik ve beraberlik içindeyiz mesajını vereceğiz" diye konuştu.