Bazı Sitelere Erişim Engelleme Kararı Geldi

Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği bugün, sözkonusu haberlerin "geçerliliği kabul edilebilir herhangi bir kaynağa dayanmayan ve sadece soyut nitelikteki iddia ve değerlendirmeler"den ibaret olduğuna ve bu yalan haberleri içeren internet bağlantılarına er

BEYLİKDÜZÜ 16.12.2016 19:35:53 0
 Bazı Sitelere Erişim Engelleme Kararı Geldi
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu` nun FETÖ yapılandırmasıyla ilgili olarak hakkında yapılan haberlerin asılsız olduğu iddiasıyla başvurusuna Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği`nden karar çıktı ve 70 adet haber sitesinin erişimilerinin engellenmesi istendi.

Kararın çıkmasının hemen ardından Beylikdüzü Belediyesi` nden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun hakkında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu` nun, FETÖ terör örgütü ile bağlantılıymış gibi göstermeye çalışan haberlerin gerçek dışı olduğu mahkeme kararıyla onaylandı" şeklinde ifadelere yer verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir kısım medya organında yayınlanan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu, FETÖ terör örgütü ile bağlantılıymış gibi göstermeye çalışan haberlerin gerçek dışı olduğu mahkeme kararıyla onaylandı. Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği bugün, sözkonusu haberlerin `geçerliliği kabul edilebilir herhangi bir kaynağa dayanmayan ve sadece soyut nitelikteki iddia ve değerlendirmelerden ibaret` olduğuna ve bu yalan haberleri içeren internet bağlantılarına erişimin yasaklanmasına karar verdi.

Kararda, Ekrem İmamoğlu ile terör örgütü arasında bağ bulunduğu ve hatta terör örgütü üyesi olduğu gibi haber yapılmasının, bir terör örgütü ile birlikte anılmasının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu hususunda tereddüt bulunmadığı belirtildi. Sözü geçen haberlerde, Ekrem İmamoğlu`nun daha Belediye Başkanı olmadan çok önce, 2009 yılında başlayıp bitmiş bir projedeki küçük ölçekli ve normal bir ticari işlemi FETÖ terör örgütü üyeliğine kanıtmış gibi gösterilmeye çalışılıyordu."

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu ise, "Ülkemizin başına gelmiş en büyük felaketlerden biri olan FETÖ terör örgütüyle değil de, onu bahane ederek muhalefetle uğraşmak üstelik de bunu iftiralarla, yalan haberlerle yapmak. Bunun adının gazetecilik olmadığı bugün yargı kararıyla bir kez daha tescillenmiştir. Bu tarz haberleri yapanlar, yaptıranlar, FETÖ`yle mücadeleyi istismar ederek bir vatan hainliğinin örtbas edilmesine vesile olduklarını artık anlamalıdırlar" dedi.

Açıklamada Büyükçekmece 2.Sulh Hukuk Ceza Hakimliği`nin 70 adet haber linkinin 5651 Sayılı Kanunu` nun 9/4 maddesine göre erişimlerinin engellenmesine karar verdiği de belirtildi.
 

Anahtar Kelimeler: