BAKAN MÜEZZİNOĞLU, YEREL GAZETECİLERLE BULUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Esenyurt`da yerel gazetecilerle biraraya geldi.

YURTTAN 2.02.2017 23:21:00 0
BAKAN MÜEZZİNOĞLU, YEREL GAZETECİLERLE BULUŞTU

Esenyurt Hasırcılar Restaurant` ta düzenlenen toplantıda yerel gazetecilerle biraraya gelen Bakan Müezzinoğlu, anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak olan referandum konusuna  değindi, Bakanlığının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

"Şayet cumhur varsa bu da cumhurun başı"

Müezzinoğlu "Millet, muhtarını mahallesinin, Belediye başkanını ilçesinin tek adamı olarak seçiyor. Şayet cumhur varsa, bu da cumhurun başkanı" dedi ve "evet" ya da "hayır" diyecek olanların demokrasi adına değerli ve saygın olduklarını ifade etti.

Referandumda "evet"e kesinlikle ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Müezzinoğlu, sonucun "evet" çıkmasına neden gerek duyulduğunu da anlattı. 

1970 yılından beri Türkiye`de parlamenter sisteme vesayet odaklarının çok kolay müdahale ettiklerini, bunun ağır bedellerini milletin ödediğini ifade eden Müezzinoğlu, "referandum "evet" kararı ile sonuçlanırsa güçlü bir sistem meydana gelecektir." dedi. 

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti :

"Millet, seçtiği muhtarı mahallesine , Belediye Başkanını ilçesine tek adam olarak seçiyor. Bu da cumhurun başkanı. Şayet cumhur varsa, bu da cumhurun başkanı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir adına tek adamdır. Bu da aynı şekilde bir tarafta Meclis, bir tarafta milletin yüzde 50`den fazlasının kaderiyle ilgili yetki verdiği kişidir. 7 Haziran sonuçlarında, bu ülkenin Başbakanının kim olacağını kim biliyordu? 7 Haziran sonuçlarını gördük. Yüzde 41, yüzde 25, yüzde 13.Bu ülkenin milletin sorumlusu kimdi? Sorumlusu belli değil. Millet adına sorumluluğu ve yetkinin bilinmediği bir sistem, milleti güçlü yarınlara taşımaz. Burada 18 yaşındaki bir genç kızımız, delikanlımız, işsizimiz, işverenimiz, hastamız, yaşlımız, elini vicdanına koyuyor ve en az 25 milyon oyun vicdanıyla ülke adına 5 yıllık sorumluluk üstleniyor. Dolayısıyla bunun en güçlü yanı sistemin gücüdür."

"Bu  seçim öncekilerden çok farklı"

Anayasa`nın ilk 4. maddesine dokunulmadığına değinen Müezzinoğlu, CHP`nin anayasa değişikliği ve refarandumla ilgili açıklamalarını eleştirdi. Bakan Müezzinoğlu, MHP içerisindeki muhalefet iddialarıyla ilgili soruya ilişkin de şunları söyledi:

"Bu bir parti seçimi değil, parti tercihi yapmıyor seçmen. Seçmen bundan sonraki ülkenin yönetim sistemiyle ilgili bir tercih yapıyor. Burada HDP`nin, MHP`nin, AK Parti`nin, CHP`nin içinden de `evet` ve `hayır`lar olabilir. Bu tamamen milletin gelecek kaderiyle ilgili bir seçim, yoksa partisinin seçimi değil. AK Parti ve MHP, bunu millete götürmekle ilgili bir karar aldı. Milletin kaderiyle ilgili bir sistem millete gidiyor. İster `evet`, ister `hayır` der. Bugün 58 milyon seçmenimiz, siyasilerden daha iyi dünyayı da kendi geleceğini de görüyor. Elini vicdanına götürecek, aklıyla analiz yapacak, sandıkta oyunu kullanacak."

"İşsizlerin daha kolay iş bulmalarına destek olacağız "

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verdi.

İşsizlik oranın 11,8`e yükseldiğini dile getiren Müezzinoğlu konuşmasına şöyle devam etti ;

"1-1,5 milyon kişiye yeni istihdam alanına teşvik geliyor. İŞKUR bünyesinde bu anlamda kadınlarımız, engellilerimiz, dezavantajlı gruplar dahil, 1 milyon gencimize, asgari ücret üzerinden maaşının yarısı bizden olacak. İşçi patrona `yarısını İŞKUR veriyor, diğer yarısını senden talep ediyorum.` diyecek. Dolayısıyla bu anlamda hem istihdam edecek olanın maliyetlerini düşürüyoruz, hem de istihdama talip olan gençlerimize ve kadınlarımıza, engellilerimize 1 yıl boyunca, 890-900 lira ücreti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak vereceğiz. Dolayısıyla hem işverenin istihdam yükünü hafifleterek, daha çok istihdama teşvik edeceğiz hem de işsiz kardeşlerimizin daha kolay iş bulmalarına destek olacağız." şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasından sonra gazetecilerden gelen soruları da cevaplandırdı.


Anahtar Kelimeler: