64 Ülke Büyükçekmece Festivali`nde Buluşacak

64 ülkenin kültür elçilerinin katılacağı 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 27 Temmuz` da başlıyor

BÜYÜKÇEKMECE 15.07.2018 14:23:00 0
64 Ülke Büyükçekmece Festivali`nde Buluşacak

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 19’ uncusu 27 Temmuz – 4 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Bu yıl 19 uncusu gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 64 ülkeden kültür ve sanat elçisine ev sahipliği yapacak.

Festivalde Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası El Sanatları Atölyeleri, Uluslararası Kukla Festivali gibi uluslararası çok sayıda etkinlik yer alırken,

 

Doğukan Manço, Fatih Erkoç, Selda, Manuş Baba, Şevval Sam ve Edis gibi sanatçılar konserleriyle  müzikseverlerin karşısına çıkacak.

 

 

" Sevgi Birbirimize Barış Hepimize " sloganıyla sanatı sevgiyle, kültürleri dostluk ve barışla buluşturmayı hedefleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bir kez daha dünyanın en iyi kültür sanat festivali olmaya aday olduğunu belirterek, “Festivalimize bu yıl 64 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisi katılacak. Bir kez daha dünya kültürlerini ve dünya gençlerini Büyükçekmece’de buluşturacağız. Bugüne kadar dünyanın hemen her ülkesinden festivale katılan on binlerce genç Büyükçekmece’den tüm dünyaya sevgi, barış ve dostluk mesajları verdi. Ayrıca ülkemizin fahri elçileri olarak Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına katkı sundular. Bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.  

 

19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Programı

27 Temmuz Büyük Atatürk Parkı saat 22.30 Doğukan Manço,

28 Temmuz Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası önü Fatih Erkoç,

31Temmuz Selda Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro

01 Ağustos Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro Edis,

02 Ağustos  Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro Manuş Baba,

03 Ağustos Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro Şevval Sam