15 Temmuz Şehitleri Beylikdüzü`nde Anıldı

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişiminde verdiğimiz 249 şehidimiz, Türkiye ve dış temsilciliklerimizde düzenlenen törenlerde anıldı.

BEYLİKDÜZÜ 15.07.2018 11:15:20 0
15 Temmuz Şehitleri Beylikdüzü`nde Anıldı

Türkiye`nin büyük bir sınavdan geçtiği ve demokrasinin kazandığı 15 Temmuz darbe girişiminin şehitleri, Beylikdüzü`nde düzenlenen programda anıldı.

 

Beylikdüzü 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı`nda gerçekleşen Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı  "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik" kapsamındaki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun ve İlçe Kaymakamı Mehmet Okur`un konuşmalarıyla devam eden anma programı Mustafa Demir hocanın okuduğu Kur` an-ı Kerim tilaveti serginin gezilmesi ve şehitlerimiz anısına karanfillerin bırakılmasıyla  sona erdi.

 

Başkan İmamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"15 Temmuz 2016 da yaşananları unutmamak adına biraradayız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, varlığı, birliği ve dirliğinin ilelebet yaşaması adına devletinin büyüklüğü ve kudretinin önüne hiçbir güç hiçbir akıl geçmemelidir diye düşünüyorum. Ülkemizin kılcal damarlarına sızmış olan Fetö terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişimi karşısında milletimiz bir arada olup duruşu ve göğüs germesi ile bertaraf etmiştir. Bundan sonra da bu veya buna benzer tehditleri yaşamaması adına hepimizin uyanık olması; bayrağına, milletine devletine saygı duyan bir neslin yetişmesi için de hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmakta mesul ve sorumlu olduğumuzun da altını çizmek istiyorum. Bu vesile ile 15 Temmuz`da hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor minnet ve şükran ve saygıyla anıyorum. O gün dik duruşuyla, duygusuyla varlığıyla gücüyle katkı sunan gazilerimize ve her Türk vatandaşına da teşekkür ediyorum"

Kaymakam Mehmet Okur ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Milletimiz şanlı tarihi, her zaman gurur duyulacak ve tüm dünyaya örnek gösterilecek eşsiz zaferlerle doludur. Vatan, millet ve bayrak sevgisini her türlü değerin üzerinde tutan milletimiz, varlığına, bağımsızlığına ve vatanına yönelen, tüm tehditlere karşı fedakarca ve kahramanca mücadele ederek, yeryüzünde var olduğu günden beri bağımsızlık timsali olmuştur. 15 Temmuz da bu tarihlerimizden biridir.

İki yıl önce 15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş hükümetine, parlamentosuna, hepimize karşı Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzeni ve temel hak ve hürriyetleri kaldırmaya yönelik aziz devletimizi ve necip milletimizi hedef alan tarihin en menfur, hain aşağılık ve vicdansız FETÖ saldırısı ile karşı karşıya geldik. Bu menfur silahlı darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve milli iradesine sahip çıkması ile bertaraf edilmiştir. Milletimiz 15 Temmuz`da bir destan daha yazmıştır. Tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletinin söz konusu vatan olduğunda gözünü kırpmadan canını seve seve feda edeceğini 250 şehit vererek düşmanlarımıza ve tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gerek 15 Temmuz?da vatanına sahip çıkmak için canını feda eden, gerek Hakkâri, Şırnak dağlarında gerekse bu şanlı bayrağın dalgalandığı her yerde toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum."

 

Beylikdüzü`deki siyasi parti temsilcileri de birlik ve beraberlik mesajları vererek ülkemizde yaşanan acıların bir daha yaşanmaması dileklerinde bulundular.